کرمان

جلسه شورای اقامه نماز استان کرمان برگزار شد

به گزارش روابط عممومی ستاد اقامه نماز استان کرمان، جلسه شورای اقامه نماز استان روز شنبه مورخ ۲۰ اسفندماه در محل سالن پیامبر اعظم استانداری با حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان،استاندار کرمان،حجت الاسلام عربپور مدیر ستاد اقامه نماز استان و دیگر اعضاء برگزار گردید.

حجت‌الاسلام حسن علیدادی‌سلیمانی، نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه کرمان،  در شورای اقامه نماز استان گفت: برگزاری چنین جلساتی در حوزه نماز را سرنوشت‌ساز خواند و گفت: در این جلسات باید سه مأموریت سهل شود تا بتوانیم وظایف خود را در حوزه نماز به بهترین شکل انجام دهیم.

وی با بیان اینکه جایگاه نماز در متون دینی بسیار قابل توجه است، اظهار کرد: در نگاه دینی توجه ویژه‌ای به نماز وجود دارد و در آیات و روایات به صراحت به آن پرداخته شده است. خداوند می‌فرماید: «إِنَّ صَلَاتِی وَنُسُکِی وَمَحْیَایَ وَمَمَاتِی لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ، همانا نماز و طاعت و تمام اعمال من و حیات و ممات من همه برای خداست که پروردگار جهانیان است.»(سوره انعام، آیه ۱۶۲)

امام جمعه کرمان افزود: نماز در قرآن به‌صورت خاص و برجسته مورد توجه است که این هم نشان از توجه اسلام به نماز است و هم نشان می‌دهد تأثیر نماز بر عبادات دیگر بسیار چشم‌گیر است. یک فرد نمازخوان از لحاظ روحیه و رویه آمادگی دارد باقی نُسک و عبادات خود را نیز به خوبی انجام دهد اما کسی که تارک صلا‌ه باشد، عبادت دیگر او ریشه‌ای و اثرگذار نیست. خمس، روزه و حج بی‌نماز پایه و اساس درستی در روحیه فرد ندارد.

وی با بیان اینکه فرد نماز خوان با دقت، حساسیت و مراقبت بیشتر به سایر عبادت‌ها می‌پردازد، گفت: نخستین وظیفه ستاد اقامه نماز این است که تمام توان خود را به‌کار بگیرد تا بسترهای ادای این عبادت الهی به بهترین شکل ممکن فراهم شود. در این زمینه نواقصی وجود دارد و امروز در مراکز مختلف نماز جایگاه اول نیست؛ اگر جایگاه نماز اول شد نشان می‌دهد که وظیفه خود را به خوبی انجام داده‌ایم. لذا نخستین وظیفه در نظر گرفتن جایگاهی مناسب برای نماز است.

حجت‌الاسلام علیدادی سلیمانی تصریح کرد: دومین وظیفه این است، کسانی که به‌عنوان اعضای ستاد اقامه نماز منصوب می‌شوند باید تمان توان خود را صرف این کنند تا بهترین و مناسب‌ترین تبلیغ را برای نماز در محدود مأموریتی خود انجام دهند که در این حوزه نیز ضعف‌هایی وجود دارد.

وی ادامه داد: در مأموریت سوم هر کسی در جمهوری اسلامی و در این حکومت دینی به هر اندازه که جایگاه بالاتری دارد به همان تناسب باید در مسائل دینی به‌ویژه موضوع نماز حساسیت بالاتری از خود نشان دهد. اگر در این سه محور تجدید نظر و برنامه‌ریزی شود جایگاه نماز ارتقا می‌یابد.

نماینده ولی‌ فقیه در استان با تأکید بر پرهیز از اجبار افراد برای حضور در نماز، گفت: اگر بسترها فراهم شود خود به خود آن چیزی که بخواهیم رقم می‌‌خورد و امیدواریم بتوانیم به این موضوعات بیشتر توجه کنیم. اگرچه کارهای زیادی انجام شده و وضعیت نماز نیز مناسب است اما برای رسیدن به جایگاه بالاتر باید به موضوع نماز جدی‌تر ورود کنیم.

همچنین در این جلسه محمد مهدی فداکار استاندار کرمان، با تأکید بر فراهم‌سازی بسترهای لازم برای اقامه نماز از جمله نمازخانه‌های مناسب، حضور ائمه جماعات در نمازخانه‌ها و … اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که باید با جدیت پیگیری شود، نمازخانه‌های بین‌راهی است که در این زمینه باید کمیته‌ای تشکیل و تیم‌های ارزیاب وضعیت نمازخانه‌های بین راهی استان را بررسی کنند.

استاندار کرمان نقش مدیران مدارس در برپایی نماز جماعت در مدارس را مهم دانست و افزود: استقبال دانش‌آموزان از مراسم اعتکاف نشان داد که نوجوانان ما پاک و دیندار هستند و وظیفه مسئولان این است که فضا را فرهم کنند.

مهدی بازمانده، رئیس جهاددانشگاهی استان کرمان در این جلسه به ارائه گزارشی از روند اجرای طرح جهاددانشگاهی برای بررسی وضعیت نماز در استان پرداخت و گفت: این طرح به درخواست و با همکاری ستاد اقامه نماز استان به‌منظور تدوین سند پنج‌ساله نماز استان اجرا شد که در ابتدای طرح ۳ هزار و ۴۰۰ پرسشنامه آماده و در سطح استان توزیع شد.

وی با بیان اینکه سؤالات پرسشنامه‌ها به‌صورت کارشناسی و در ۴ فصل باورهای قلبی، دینی، تاب آوری و سبک زندگی تدوین شد، گفت: پرسشنامه‌ها توسط جامعه آماری تکمیل و با تحلیل آماری دقیق اثرگذاری هر کدام از مؤلفه‌ها بررسی شد و در حال حاضر راه‌کارهای پیشنهادی برای بهبود وضعیت نماز در استان در حال تدوین است.

رئیس جهاددانشگاهی استان با بیان اینکه ۵۹ درصد از بانوان و ۴۱ درصد از آقایان در این طرح و پاسخگویی به پرسشنامه‌ها شرکت کرده‌اند، تصریح کرد: سطح تحصیلات، شغل، وضعیت اقتصادی، سن، وضعیت تأهل، وضعیت دینداری و اعتقاد، تعداد اعضای خانوار و … از جمله مؤلفه‌هایی بود که در این طرح مورد توجه قرار گرفت.

سیداصغر سادات‌حسینی، معاون پرورشی آموزش و پرورش استان کرمان نیز در این جلسه با اشاره به راه‌اندازی سامانه‌ای برای شناسایی ائمه جماعات مدارس، گفت: ۲ هزار و ۴۸۱ نفر در این سامانه ثبت شده‌اند و در این ارتباط قریب به یک هزار و ۸۰۰ نفر از روحانیون در قالب طرح امین در مدارس حضور دارند.

جلسه شورای اقامه نماز استان کرمان

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا