دوره توانمندسازی ائمه جماعت مدارس تهران برگزار شد
حجت الاسلام قرائتی: شیرینیهای دین را به بچهها عرضه کنید.
به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز، دوره توانمندسازی ائمه جماعات مدارس تهران صبح شنبه، سیزدهم بهمن ماه، با حضور رئیس ستاد اقامه نماز کشور و وزیر آموزش و پرورش برگزار شد.
رئیس ستاد اقامه نماز خطاب به ائمه جماعات مدارس تهران گفت: قدردان لباس روحانیت باشید و برای کاری که بر عهده دارید، مطالعه را مورد توجه قرار دهید. بیش از ۱۲ تا ۱۳ میلیون دانش آموز در کشور با شما ائمه جماعات در ارتباط هستند و باید مجری رسالت مهمی که در هدایت آنها عهده دار هستید باشید.
وی با اشاره به آیه ۶۹ سوره مبارکه عنکبوت خاطر نشان کرد: طبق این آیه از قرآن کریم اگر کسی در گذشته کاری انجام داده، بدون شک نتیجه و ثمر آن را در آینده خواهد دید.
این استاد قرآن کریم با تاکید بر اهمیت کار و رسالت روحانیون و ائمه جماعات ادامه داد: لازم است برای جذب دانش آموز به نماز نکات مهمی را مورد توجه قرار دهید، از جمله اینکه نماز را طولانی نکنید و با وقار نماز بخوانید. سخنرانی سخنران باید کوتاه باشد، آنچنان که امیرالمومنین علی (ع) در نهج البلاغه سخنانشان قصار و کوتاه بود؛ از طرفی حرفی را که مورد نیاز است، بیان کنید و هر سوالی را جواب ندهید چراکه برخی به دنبال ایجاد فتنه با طرح برخی از سوالات هستند.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی خطاب به روحانیون و ائمه جماعات مدارس تأکید کرد: معلم و کسی که کار فرهنگی انجام می دهد، نباید در خط و گروه های سیاسی باشد و در انتخابات از کسی جانبداری کند.
حجت الاسلام و المسلمین قرائتی خاطرنشان کرد: سلام کردن به کودکان و نوجوانان از طرف امام جماعت خوب است که مورد توجه قرار گیرد. از طرفی فرق نگذاشتن بین دانش آموزان، محبت کردن، طرح مباحث مورد نیاز مخاطب و داشتن ظاهری آراسته و غرور نداشتن می تواند در جاذبه مندی موثر باشد.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور کتاب مفاتیح الحیاه آیت الله جوادی آملی را یکی از منابع خوبی دانست که لازم است مورد بهره برداری ائمه جماعات و روحانیون قرار گیرد و ابراز کرد: در سخنرانی ها از شعر و قصه هم استفاده و سعی کنید خطبه های سخنرانی طولانی نشود تا مخاطب شما اذیت نشود. از طرفی شیرینی های دین را با بیانی شیوا و روان مطرح کنید.
این مفسر قرآن با اشاره به اینکه در ساده ترین آیات قرآن هم نکات مهمی است، تصریح کرد: سعی کنید نکات آموزنده قرآن را به طور ساده و با قصه بیان کنید تا در مخاطب تاثیرگذار باشد و ضرورت دارد که امام جماعت اصطلاح نماز را به مخاطبان آموزش داده و در تبلیغ صبور باشد.
رئیس ستاد اقامه نماز در ادامه به دیگر ویژگی هایی که باید مورد توجه ائمه جماعات و روحانیون مدارس قرار گیرد، اشاره و اظهار کرد: تفقد و احوال پرسی از حال مردم می تواند عاملی برای جذب آنها به مسجد شود. از طرفی این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد اصرار بر حفظ قرآن داشته باشد و تدبر در قرآن مورد توجه قرار گیرد.
رئیس مرکز فعالیتهای دینی شهرداری تهران با تأکید بر این نکته که برگزاری دوره توانمندسازی ائمه جماعت مدارس تهران، نمایانگر یک حرکت مثبت و مؤثر در شهر تهران است، گفت مرکز فعالیتهای دینی شهرداری از هر جریان دینی با تمام اخلاف سلیقهها به منظور تقویت معنویت در پایتخت حمایت میکند
حجتالاسلام والمسلمین علیرضا شیرنژاد در دوره توانمندسازی ائمه جماعت مدارس تهران که به منظور ارتقای سطح علمی و مهارتی ائمه جماعت مدارس تهران در مجموعه فرهنگی ایوان ری برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای مقاومت و سلام و درود به پیشگاه مقدس حضرت ولی عصر (عج)، با تأکید براینکه اینگونه جلسات گام مؤثری در راستای ظهور منجی عالم بشریت است، گفت: این همایش که به همت مشترک آموزش و پرورش شهر تهران، ستاد اقامه نماز و قرارگاه تعلیم و تربیت شهرداری تهران برگزار شده است، نشاندهنده یک حرکت خوب و مؤثر در شهر تهران است.
مشاور علمی و فرهنگی ستاد اقامه نماز افزود: در کتاب شیوه های جذب مسجد و نماز ۴۰ شیوه برای دعوت به نماز بیان شده است و لازم است ظرفیت و استعدادها، شرایط روحی و موقعیت های افراد در این زمینه مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه تنوع روش ها در تعلیم و تربیت مهم است، گفت: بنا به فرموده شهید مطهری یک مبلغ باید در تبلیغ، پیام، محتوای پیام، ابزار و روش ها و شیوه های بیان را بداند تا بتواند تاثیرگذار عمل کند. شهید مطهری در جایی فرمودند ما در شیوه تبلیغ از مسیحیان عقب تر هستیم و امروز ضرورت دارد که ائمه جماعات و روحانیون برای بیان دین با ابزار و زبان مخاطب آشنا باشند.
وی همچنین خطاب به ائمه جماعات مدارس در تهران گفت: محتواها را برای مخاطبان به صورت کوتاه بیان کنید و همواره نماز اول وقت را مورد توجه قرار دهید چراکه اهتمام به نماز اول وقت به زندگی انسان نظم می دهد.
حجت الاسلام محمدحسین فلاح زاده نیز در این دوره آموزشی بیان کرد: تنها با روش سنتی نمی توان در مخاطب کودک و نوجوان تاثیرگذار بود، بلکه با بهره گیری از ابزارهای روز در کنار شیوه سنتی باید موضوع تبلیغ انجام شود تا از قافله تبلیغات دشمن عقب نماند. این کارشناس دینی بیان کرد: ِآموزش احکام دین به صورت عملی مورد توجه باشد.در سیره امام حسن(ع) و امام حسین(ع) آمده است که در کودکی به فرد بزرگسالی که اشتباه وضو می گرفت گفتند که ما وضو می گیریم بگو وضوی کدام ما صحیح است. اساتید و مربیان در کنار آموزش عملی، پرسش از مخاطب هم داشته باشند و به پرسشهای آنها نیز پاسخ دهید.
وی خاطر نشان کرد: پرهیز از مسائل شک برانداز در موضوعات فقهی مورد توجه باشد زیرا موجب وسواس و بروز مشکلات در افراد میشود.