مطالبه از دستگاهها در حل مسائل اقامه نماز نسل نو
دوره آموزشی توجیهی دبیران اقامه نماز شهرستان های کشور در مشهد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز خراسان رضوی، سیداحمد زرهانی، قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور در گردهمایی آموزشی و توجیهی دبیران ستاد اقامه نماز شهرستان های کشور در هتل نماز مشهد که در حال برگزاری است، اظهار کرد: با فرزندان و نوادگانی مواجه هستیم که طرز تفکر، جاذبهها و دافعههای آنها با نسل ما و بعد از ما متفاوت است.
وی ادامه داد: اگر نیم نگاهی به حوادث سال گذشته کنیم، متوجه میشویم که میداندار نوجوانان بودند، دیگران پشت صحنه بودند و موتور حرکت نسل نو بود. بنابراین وظیفه ما پیداکردن زبان مشترک بین نسلهاست. باید زبان مشترک را پیدا کنیم و راه های ارتباط تصحیح شود.
مصوباتی برای به کارگیری امکانات ملی در خدمت نماز
وی با اشاره به اینکه شورای اقامه نماز ۲۸ سال پیش تصویب شده، بیان کرد: سه سال پیش تصویب شد که شورای اقامه نماز با حمایت وزارت کشور برگزار شود. در بیش از نیمی از استانها، شورای اقامه نماز ۴ بار در سال تشکیل میشود. در بیشتر این استانها شورای اقامه نماز به ریاست استاندار تشکیل و مصوباتی تصویب میشود که پس از مطالعه به ما کمک میکند امکانات ملی را در خدمت نماز قرار دهیم.
وی ادامه داد: نیروهای رسمی ستاد اقامه نماز کشور ۱۰۰ نفر هستند، اما بیش از ده هزار نفر بهعنوان دبیر اقامه نماز شهرستان و نماز یاور در امر توسعه و ترویج فرهنگ نماز به ما کمک میکنند.
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور افزود: در هر وزارت خانه یک ستاد اقامه نماز وجود دارد که مسئولیتش با وزیر است. هر ساله وزیر، ریاست ستاد اقامه نماز کشور و نماینده رئیس جمهور در امر نماز تفاهم نامه امضا میکنند که این تفاهمنامهها برای ادارات کل ارسال میشود.
زرهانی با تأکید بر بومیسازی این تفاهمنامهها گفت: ستاد اقامه نماز دستگاه در شهرستان و استان باید متناسب با تفاهم نامه کشوری بگویند چه کاری میتوانند انجام دهند. یکی از کارهایی که دبیران در شهرستانها میتوانند انجام دهند، تمرکز بر ستاد اقامه نماز دستگاههاست که براساس تفاهمنامههای ابلاغی شرح وظایفی دارند که باید در طول سال انجام دهند.
وی به پیام مقام معظم رهبری در اجلاس سال گذشته اشاره و یادآور شد: سال گذشته براساس پیام رهبری به اجلاس نماز، سخنان ریاست جمهوری، مقالات علمی، سخنرانی، محورها و موضوعات اجلاس برونداد و خروجی اجلاس یکماه پس از اجلاس استخراج شد. این استخراج را حجت الاسلام قرائتی به رئیس جمهور ارسال و ابلاغ کرد. ریاست جمهوری نیز این ابلاغیه را به دستگاهها و ادارات کل ارسال کردند.
مطالبه از دستگاهها در حل مسائل اقامه نماز نسل نو
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور به سی امین اجلاس پیشرو که در زنجان برگزار خواهد شد، اشاره و بیان کرد: براساس ابلاغیه و دستورات این اجلاس دبیران ستاد باید از دستگاهها مطالباتی داشته باشند، وزیر و رئیس ۱۳ دستگاه باید بگویند با چه مسئله ای برای اقامه نماز نسل نو مواجه و برای حل این مسئله و مشکلات چه اختیاراتی و امکاناتی دارند.
ارائه طرح و برنامههایی برای تقویت اقامه نماز در نسل نو
وی ادامه داد: باتوجه به شناخت مسئله، شیوه این دستگاهها برای حل مسئله به کمک امکانات چیست، اجلاسی که در سطح استان و شهرستان برگزار میشود، تنها گفتوگو نباشد، بلکه کمیسیونهایی که در مرکز و استانها تشکیل شده ماموریت دارند، تعیین کنند با چه مسئلهای روبه رو هستند، چه امکانات و اختیاراتی دارند و برای رسیدن به هدف و تقویت اقامه نماز در نسل نو چه طرح و برنامههایی دارند.
لزوم اجرای برنامه منظم برای تحقق سندراهبردی در افق ۱۴۰۱ -۱۴۲۰
زرهانی با تأکید بر ضرورت وجود برنامه منظم و بیرون آمدن از روزمرگی در این حوزه اظهار کرد: در ستاد اقامه نماز برنامهای را تنظیم کردیم با عنوان سندراهبردی در افق ۱۴۰۱ – ۱۴۲۰ که در سال دوم آن هستیم؛ استانها هر کدام در ذیل آن برنامه ۵ ساله دارند که در سایت ستاد اقامه نماز میتوانند مشاهده کنند.
وی افزود: با امضای تفاهمنامه با وزارت آموزش و پرورش، ساز وکارهایی پیشبینی شده است تا مدارس را دریابیم. چنانکه تصویب شده است بودجه ۳۰ میلیارد تومانی از سازمان برنامه بودجه مجلس به سازمان تبلیغات اختصاص داده شود تا برای ائمه جماعات مدارس، طلاب اعزام شوند.
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور در پایان خاطر نشان کرد: میدان را به گونهای مدیریت کنیم که در مدرسه نماز اقامه شود، حتیالمقدور امام جماعت روحانی باشد، دانشآموزان درست خوانی نماز را یاد بگیرند، چهرههای محبوب در نماز جماعت مدرسه شرکت کنند، نماز کوتاه بدون تعقیبات اضافه و یک پرسش و پاسخ آزاد برای دانش آموزان داشته باشد.