اخبارگفتگوهالرستان

ماه رمضان فرصتی برای تزکیه نفس است

حجت‌الاسلام و المسلمین چراغی با بیان اینکه روزه یک بسته کامل از کارهایی است که انسان را به تقوا نزدیک می‌کند، گفت: ماه رمضان فرصتی برای تزکیه نفس و خالص شدن است.

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان لرستان، خداوند مهربان، برای پاک شدن گناهان انسان‌ها و تقرب آن‌ها، در میان سال ماه رمضان را قرار داده است که در این ماه بندگان خدا مهمان خداوند هستند و خداوند کریم در این ماه انواع جوایز مادی و معنوی به روزه‌داران و نمازگزاران کرامت می‌فرماید.

هر چقدر ما نسبت به ماه مهمانی خدا معرفت داشته باشیم می‌توانیم از آن بهره بیشتری ببریم. از همین‌رو خبرنگار ایکنا از لرستان با حجت‌الاسلام والمسلمین محمدجواد چراغی، مدیر ستاد اقامه نماز لرستان گفت‌وگویی کرده است که در ادامه مشروح آن‌را می‌خوانیم:

 چگونه می‌توانیم از لحظه به لحظه ماه مبارک رمضان بهره بگیریم؟

برای اینکه بتوانیم از فرصت ماه رمضان استفاده و بهره لازم را ببریم اول باید جایگاه و اهمیت ماه رمضان و روزه‌داری را بدانیم، چراکه اگر انسان با اهمیت و جایگاه یک موضوع آشنا شود برای آن وقت می‌گذارد و طوری برنامه‌ریزی می‌کند که بتواند نهایت استفاده را از لحظه به لحظه فرصت‌هایی که در اختیار دارد، ببرد.

پس لازم است فضایل ماه مبارک رمضان و اینکه ماه رمضان ماه رحمت و غفران الهی و ماهی است که در آن سفره رحمت الهی گسترانیده می‌شود و هر کسی به اندازه ظرفیت خودش می‌تواند از آن استفاده کند، برای مخاطبان بیان شود.

تلاوت یک آیه از قرآن در ماه رمضان ثواب تلاوت کل قرآن را دارد؛ رمضان ماهی است که خدای متعال لیلهالقدر را در آن قرار داده است، ماهی که خواب و نفس کشیدن در آن عبادت است و این فضایل بیانگر آن است که ما باید از تک‌تک لحظات آن استفاده کنم و اجازه ندهیم لحظات عمرمان در این ماه مبارک به بطالت و بیهوده‌گی سپری شود که در این راستا می‎طلبد جایگاه ماه مبارک رمضان از سوی رسانه‌ها، خطبا و فعالان رسانه‌ای تقویت شود.

 چه کنیم تا در ماه مبارک رمضان اعمال‌مان رنگ خالص خدایی داشته باشد؟

رمضان ماه بندگی خداست و برای اینکه اعمال ما در این ماه مبارک رنگ و بوی خدایی بگیرد لازم است که ما اهل تدبر، تعقل و تفکر باشیم و تلاش کنیم اعمالی که انجام می‎دهیم فقط برای رضای خدا باشد. امام جعفرصادق(ع) فرموده‌اند: «خداوند متعال مى‌فرماید: من بهترین شریک هستم، هر کس در عملى که انجام مى‌دهد براى من شریک قرار دهد از او نمى‌پذیرم مگر آنچه را که فقط خالص براى من انجام داده باشد.»

ما باید بدانیم خدا رازق است و هر آنچه در آسمان و زمین است متعلق به خداست و همه عالم و نظام هستی سربازان خدا هستند پس وقتی انسان بداند همه‌کاره عالم خداست پس تلاش می‎کند کارهایش را فقط برای خدا انجام دهد تا خدا هم در شب‌های قدر بهترین سرنوشت‌ها را برایش لحاظ کند. ماه رمضان فرصتی برای خالص شدن است همین روزه‌ای که انسان می‌گیرد باعث می‎شود توجه انسان به خدا بیشتر شود.

درس‌های مهم ماه رمضان چیست؟

این ماه درس‌های زیادی برای انسان دارد؛ درواقع یکی از فلسفه‌های وجودی ماه رمضان این است که انسان تزکیه نفس کند و تلاش خود را برای بهره‌گیری از این ماه به‌کار بگیرد، پس لازم است در این ماه که به نوعی ماه خودسازی است انسان تلاش کند اگر اخلاق بدی دارد، دروغ می‎‎گوید، غیبت می‎کند و یا به دیگران تهمت می‎زند آن‌ها را کنار بگذارد و اخلاق بد خود را تبدیل به اخلاق حسنه کند. در این ماه باید تقوای الهی پیشه کنیم تا خداوند رحمت الهی خودش را شامل حال ما کند.

یکی از اهداف روزه‌داری دستگیری از محرومان و کمک کردن به نیازمندان است؛ صدقه دادن در این ماه نیز سفارش شده است. در ماه رمضان علاوه بر اینکه تزکیه نفس می‌کنیم باید حواسمان باشد از نیازمندان نیز دستگیری کنیم، چراکه خداوند متعال خواسته است ما با روزه‌داری به یاد گرسنگی نیازمندان و فقرا بیفتیم و از آن‌ها دستگیری کنیم. در ماه رمضان باید مراقب باشیم به دیگران توهین، جسارت و بی‌حرمتی نکنیم.

 چگونه به کسب تقوای الهی بپردازیم؟

برای رسیدن به تقوای الهی باید کارهای زیادی انجام شود که در این میان روزه زمینه‌ساز تقواست. خداوند متعال در آیه ۱۸۳ سوره بقره فرموده است: «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ کُتِبَ عَلَیْکُمُ الصِّیَامُ کَمَا کُتِبَ عَلَى الَّذِینَ مِن قَبْلِکُمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ؛ اى کسانى که ایمان آورده‌‏اید روزه بر شما مقرر شده است همان‌گونه که بر کسانى که پیش از شما بودند مقرر شده بود باشد که پرهیزگارى کنید.»

روزه یکی از اعمالی است که می‎تواند نقش مهمی در باتقوا شدن انسان داشته باشد چون روزه آثار و فواید زیادی هم برای جسم و هم روح ما دارد. روزه باعث می‌شود انسان قلبش بیناتر و آگاه‌تر شود، روزه غفلت‌زدایی می‎کند و انسان را در مسیر تقوای الهی قرار می‎دهد. روزه از لحاظ جسمانی و روحانی آثار و فواید زیادی دارد حتی گرفتن روزه برای درمان برخی از بیماری‌ها نیز مفید است.

البته روزه فقط منحصر به نخوردن و نیاشامیدن نمی‎شود؛ روزه یک بسته کامل از کارهایی است که انسان را به تقوا نزدیک می‎کند. انسان روزه‌دار باید مراقبت کند اعضا و جوارح او از جمله چشم، گوش و زبانش نیز روزه‌دار باشد و مرتکب گناه نشود.

 اگر نکته‌ای باقی مانده برای مخاطبان این رسانه بفرمایید.

به هم‌استانی‌ها و مسافران نوروزی توصیه می‌کنم شئونات ماه رمضان را رعایت کنند، روزه‌خواری نکنند. اگر کسی مسافر و یا بیمار است و نمی‎تواند روزه بگیرد باید مراعات حال روزه‌داران را بکند و در ملاعام اقدام به روزه‌خواری نکند. اغذیه‌فروشی‌ها و رستوران‌ها نیز باید توجه کنند شأن ماه رمضان شکسته نشود و هم‌استانی‌ها تلاش کنند یک فضای معنوی مناسب در شهر و استان ما ایجاد شود.

در ستاد اقامه نماز بازدید از مساجد و نمازخانه‌های بین‌راهی را داریم و تلاش ما بر این است فضای مناسبی در اختیار مسافران نوروزی قرار بگیرد که در این راستا در سطح شهر بنرهایی برای اطلاع‌رسانی در خصوص مساجد و نمازخانه‌های بین‌راهی نصب خواهد شد.

منبع : ایکنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا