جلسه مشترک سازمان امور اجتماعی و ستاد اقامه نماز برگزار شد
به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز، جلسه مشترک سازمان امور اجتماعی و ستاد اقامه نماز با حضور حجت الاسلام والمسلمین قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز، سید محمد بطحایی معاون وزیر و رئیس سازمان امور اجتماعی و جمعی از اعضای شورای معاونین ستاد، در روز چهارشنبه سوم بهمن ماه برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین قرائتی در دیدار معاون وزیر کشور و رئیس سازمان اجتماعی با اشاره به اینکه ۹۰ درصد آسیب های اجتماعی کشور ناشی از غفلت و شهوت است، گفت: راهکار مقابله با غفلت نماز و راهکار مقابله با شهوت، ازدواج است. بنابراین اگر ازدواج را آسان کنیم و نماز را جدی بگیریم بسیاری از این آسیب ها حل می شود.
وی در پاسخ به سوال رئیس سازمان اجتماعی که چگونه می توان روش های نشاط سالم را به دور از لهو و لعب در جامعه گسترش داد، گفت: فراخوانی برای جمع آوری پیشنهادات راجع به نشاط و خنده ارسال کنید. پیشنهاداتی مورد قبول است که توهین نباشد، خلاف شرع نباشد و خنده همراه با قهقهه نباشد.
حجت الاسلام و المسلمین قرائتی با تاکید بر اینکه خود را وقف ازدواج آسان و ایجاد نشاط سالم کنید، گفت: برای خنده های حلال و حکیمانه از الگوهایی استفاده کنید و می توانید از کتاب های “شعرهای شیرین” ، “خاطرات شیرین” و “خنده و گریه” که از سخنرانی های ما جمع آوری شده استفاده کنید.
رئیس ستاد اقامه نماز با تاکید بر اینکه مهارت های اجتماعی را به مردم آموزش دهید، تصریح کرد: اگر بتوانید خنده حلال را وارد جامعه کنید اقدام اثرگذاری است. الگوهای مرتبط با ازدواج سالم جمع آوری و از ایده های برتر تقدیر کنید.
سید محمد بطحایی معاون وزیر و رئیس سازمان امور اجتماعی نیز با بیان اینکه آسیبهای اجتماعی در جوامع اسلامی جایز و شایسته نیست، گفت: براساس رصدی که انجام شده در ۱۰ سال گذشته نزاعهای جمعی و فرار دختران از خانه کاهش داشته است.
وی با ابراز نگرانی از افزایش مصرف مواد مخدر در بین جوانان، افزود: همچنین مصرف الکل نیز در این نسل افزایش و فوت ناشی از مصرف الکل ۱۰ برابر افزایش یافته است.
معاون وزیر کشور با اشاره به اینکه مرکز رصد آسیبهای اجتماعی در وزارت کشور تشکیل شده است، گفت: تمام دستگاههای اجرایی مکلف هستند دادههای مربوط به آسیبهای اجتماعی را در این مرکز به اشتراک گذارند.
رئیس سازمان اجتماعی کشور با اشاره به اینکه چگونه میتوانیم روشهای نشاط سالم را به دور از لهو و لعب در جامعه گسترش دهیم گفت: ظرفیتهای خوبی در آموزههای دینی برای نشاط سالم وجود دارد ولی ما با آنها نپرداختهایم
وی از تشکیل کارگروه مشترک با ستاد اقامه نماز برای پیشنهاد طرح در حوزه گسترش نماز و دین باوری استقبال کرد و گفت: متاسفانه جوانان، باور به کارآمد بودن دین در حل مسائل اجتماعی ندارند.
دکتر سید احمد زرهانی قائم مقام ستاد اقامه نماز نیز با اشاره به اینکه ستاد اقامه نماز میتواند در حوزه نماز مهدویت و قرآن کمک حال شما باشد گفت: بخشی از جاذبه و دافعه جوانان به دین ناشی از معرفت آنها است، گفت: ستاد اقامه نماز ۵۰۰ جلد کتاب در حوزه مهدویت نماز و قرآن چاپ کرده است.
زرهانی با اشاره به وجود دو مرکز تخصصی مهدویت و نماز در کشور تصریح کرد: از علمای دینی آشنا با زبان کودک نیز میتوانیم در این حوزه استفاده کنیم.
وی به همکاریهای دولتهای گذشته و وزارت کشور با ستاد اقامه نماز اشاره کرد و گفت: در این راستا بخشنامه ۱۵ مادهای توسط وزیر کشور و رئیس ستاد اقامه نماز امضا شده و استانداران کشور روسای شورای اقامه نماز استانها هستند.
دکتر زرهانی بر ضرورت تشکیل کارگروه مشترک بین وزارت کشور و ستاد اقامه نماز تاکید کرد و گفت: میتوانیم اتاق فکر مشترکی برای رسیدن به این راه حل که چگونه میتوان به کمک آموزههای نماز قرآن و اهل بیت از تکثر فحشا و منکر و آسیبهای اجتماعی در جامعه جلوگیری کرد.
وی به اجرای طرح پیوند مسجد مدرسه و خانواده با همکاری آموزش و پرورش نیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۱۴۰۰۰ مسجد و مدرسه در کشور در ارتباط با تنگاتنگ با یکدیگر هستند.
به گفته زرهانی طبق تحقیقاتی که آموزش و پرورش انجام داده است بچههایی که به نماز توجه دارند با آسیبهای اجتماعی کمتری مجاز مواجه هستند روابط آنها با خانوادهها بهتر است و فرار از خانه کمتر است.