اخبارحوزه ریاستمعاونت ‌برنامه ریزی، نظارت و ارزیابی

گردهمایی آموزشی توجیهی کارشناسان برنامه ریزی، نظارت و ارزیابی ستاد اقامه نماز برگزار شد

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز، گردهمایی آموزشی توجیهی کارشناسان برنامه ریزی، نظارت و ارزیابی دفاتر استانی ستاد اقامه نماز، با حضور قائم مقام و معاون برنامه‌ریزی نظارت و ارزیابی ستاد اقامه نماز کشور ر روز سه‌شنبه سی‌ام بهمن ماه در تهران برگزار شد.

دکتر سید احمد زرهانی قائم مقام ستاد اقامه نماز در دوره آموزشی توجیهی کارشناسان برنامه‌ریزی و نظارت و ارزیابی ستاد اقامه نماز با بیان اینکه کشور در حال پیشرفت است و مظاهر این پیشرفت را در عرصه‌های صنعتی و علمی شاهد هستیم، گفت: روز آمدی برنامه‌ها و فعالیت‌ها در هر دستگاهی از اهم وظایف مدیران است.

وی با اشاره به اینکه سامانه سجاده ابتکار خوبی بود که از سال‌های پیش در ستاد اتفاق افتاد و زمینه را برای سنجش عملکردها فراهم کرد، افزود: این سامانه با تحول مواجه شده است و این گردهمایی برای یادگیری گردش کار سامانه است تا ضمن آشنایی کامل با نحوه فعالیت با آن و توجیه دستگاه‌ها، سنجش و ارزیابی را به فرجام برسانیم.

قائم مقام ستاد اقامه نماز با یادآوری اینکه سامانه سجاده یکی از روش‌های سنجش و ارزیابی است، تصریح کرد: در کنار این سامانه باید ارزیابی میدانی را نیز مورد توجه قرار دهیم و نباید تنها به اطلاعات مندرج در سامانه بسنده کنیم البته در ارزیابی میدانی نیز توفیقاتی داشتیم ولی هنوز نیاز به کار داریم.

دکتر زرهانی ضمن اشاره به شناسایی شاخص های کیفی با همکاری سازمان امور استخدامی کشور در سنوات گذشته گفت: با توجه به تغییراتی که در مدیریت این سازمان ایجاد شد، فرصت کند و کاو روی این موضوع را نداشتیم ولی این شاخص‌ها را می‌توانیم بازخوانی و ابلاغ کنیم و بر مبنای گزارشگیری تکلیف را روشن کنیم.

به گفته قائم مقام ستاد اقامه نماز، در این نوع ارزیابی می توان آثار نماز را در ایجاد تحول در طرز تفکر و رفتار همکاران ارزیابی کرد. در هر حرکت آموزشی، دانش، بینش و کنش انسان‌ها باید متحول شود نماز یک مکتب و کلاس درس است وقتی نماز اقامه می‌شود باید نماز در دانش بینش و کنش افراد تاثیر گذارد.

زرهانی بر ضرورت تعامل ستادهای اقامه نماز در استان‌ها با دستگاه‌های اجرایی تاکید کرد و گفت: همکاران ما در ستادهای اقامه نماز گروهی با انگیزه معنوی و گروهی نیز تکلیف سازمانی دارند، در نگاه رهبر معظم انقلاب، مسئول اقامه نماز بعد از ایشان و حجت الاسلام و المسلمین قرائتی، شخص رئیس جمهور، وزرا، استانداران، شهرداران و مدیران کل در سطح حوزه اجرایی هستند.

وی اضافه کرد: انبیا و اولیای دین نیز خودشان مسئول اقامه نماز بودند، حضرت علی(ع) در تاکیداتی که به کارگزارانشان داشتند توجه به اقامه عدل، اجرای احکام و اقامه نماز را مورد توجه قرار می دادند، اقامه نماز جز لاینفک حکمرانی اسلامی است.

دکتر زرهانی به نقش کارشناسان نظارت و ارزیابی و برنامه ریزی در تحقق برنامه‌های بلند مدت ستاد و بومی سازی این برنامه ها با شاخص‌های متناسب با این برنامه تاکید کرد و گفت: برخی دستگاه های اجرایی حاضر به امضای تفاهمنامه با ستادهای اقامه نماز در استان ها نیستند که اطلاعات آنها توسط شما در استان‌ها شناسایی شده است، ستاد اقامه نماز به دنبال مچ‌گیری از مدیرانی که در حوزه نماز کاهلی دارند نیست ولی تذکر و یادآوری دوستانه لازم است، از این رو در حوزه استانی مدیران ستاد اقامه نماز بایستی یک ارتباط دوجانبه قوی و مستمر با مدیران دستگاه‌های اجرایی داشته باشند.

قائم مقام ستاد اقامه نماز، مستند کردن تجربیات و اتخاذ تصمیمات در اصلاح امور را یکی دیگر از وظایف کارشناسان عنوان کرد و گفت: نسل جوان در حوزه تصمیم سازی ستاد اقامه نماز حضور پر رنگ تری باید داشته باشد، این نسل قدرت تفکر و تحول آفرینی در حوزه‌های مختلف دارد، مقام معظم رهبری، انقلاب صنعتی گسترده‌ای را در کشور به کمک جوانان مدیریت می‌کند.

وی ادامه داد: قدرت امروز ایران مرهون گره خوردن نسل نو با اندیشه رهبری است، از این رو در هیئت امنای ستاد اقامه نماز مصوب شده از نسل جوان و افراد جوان در هیئت امنا استفاده شود.

سید علی مهدیان، معاون برنامه ریزی، نظارت و ارزیابی ستاد اقامه نماز نیز در سخنانی با اشاره به اینکه سامانه سجاده از سال ۹۷ راه‌اندازی شده است، گفت: این سامانه بر اساس نظریات و پیشنهادات شما به این مرحله رسیده و فازهای تکمیلی آن در دستور کار است.

به گفته وی سامانه در حوزه نظارت و برنامه‌ریزی به دنبال تسهیل سازی است، چرا که یکی از ابزارهای موثر و کاربردی در ارزیابی و نظارت ستاد اقامه نماز محسوب می‌شود.

معاون برنامه ریزی نظارت و ارزیابی ستاد با بیان ویژگی ها، کارکرد ها و کاربرد های سامانه سجاده جدید به بهرگیری از این سامانه در سه حوزه برنامه ریزی، نظارت و ارزیابی و رفع نواقص و مشکلات سامانه قبلی اشاره کرده و به مهمترین شاخص سامانه یعنی پویا بودن و پشتیبانی برخط آن تاکید کرد.

مهدیان استفاده از ظرفیت داخلی ستاد در باز طراحی سامانه سجاده جدید را نیز یکی از اقدامات موثر معاونت برنامه ریزی، نظارت و ارزیابی و صرفه جویی در هزینه ها برشمرد و فازهای تکمیلی سامانه را با استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی در فضای مجازی نوید داد.

شایان ذکر است گردهمایی کارشناسان برنامه ریزی، نظارت و ارزیابی استان ها با هدف آموزش سامانه سجاده و تبیین اهداف ستاد اقامه نماز در تعامل با دستگاه های اجرایی در مرکز آموزش پژوهشگاه وزارت ارتباطات و فناوی اطلاعات در تهران برگزار گردید.

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا