اخبارخراسان جنوبی

چگونه مسجد را در میان دغدغه‌های روزانه، قطب فرهنگی شهر نگه داریم

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز خراسان جنوبی به نقل از خبرگزاری ایکنا حجت‌الاسلام حسین کمیلی، مدیر ستاد اقامه نماز خراسان‌جنوبی در در خصوص توجه به مساجد به عنوان رکن فرهنگ‌سازی، اظهار کرد: در حوزه مساجد شاید آن چنان که باید کار نکرده‌ایم و این عدم توجه باعث عدم جذب شده است.

وی با اشاره به این امر به دو بعد سخت افزاری و نرم افزاری مربوط می‌شود، افزود: در بعد نرم افزاری شاید کارگزاران مساجد آن چنان که باید نتوانسته‌اند قشر نوجوان و جوان را به سمت این مکان‌ها جذب کنند که باید روی این فرهنک کار کرد.

مدیر  ستاد اقامه نماز خراسان‌جنوبی با بیان اینکه تشکیل مرکزی برای گفتگو و گشودن راه‌های جذب به سمت دین و نماز باید در مساجد دیده شود، تصریح کرد: شبکه سازی و برنامه‌های فرهنگی قوی برای جذب دانش آموزان و یا قشر نوجوان و جوان به مدارس نداریم و این ضعف ماست.

کمیلی ادامه داد: برنامه‌های متولیان مساجد به صورت جامع و کامل نیست و همین امر باعث شده در جذب موفق نباشیم؛ چراکه در بدو بلوغ گرایش به معنویت بالاست، اما آیا کاری کرده‌ایم این گرایش در سال‌های دیگر عمر آدمی کم رنگ نشود؟.

مدیر  ستاد اقامه نماز خراسان‌جنوبی با بیان اینکه شیوه‌های جذب نسل جدید در اماکن فرهنگی و مذهبی باید تغییر کند، ادامه داد: در بعد سخت افزاری نیز اکنون بیش از ۷۰ روستای خراسان‌جنوبی فاقد مسجد هستند و این نبود مسجد به ازای خانه‌هایی که در یک منطقه ساخته می‌شود.

کمیلی با بیان اینکه مجمع خیران مسجدساز کمک می‌کنند تا در این مناطق به توسعه مساجد کمک کنیم، اظهار کرد: اولویت خیران مسجد ساز کمک به مساجد روستایی از قبیل توسعه تجهیزات و تعمیرات این اماکن مقدس است که با نیازسنجی صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه افراد می‌توانند درخواست توسعه مسجد خود را مطرح کنند تا در مجمع بیان شود، ادامه داد: مجمع خیران مسجدساز در حوزه تکمیل مساجدی که از پیشرفت ۶۰ تا ۷۰ درصدی برخوردارند وارد شده و به این حوزه کمک می‌کنند.

مدیر ستاد اقامه نماز خراسان‌جنوبی با بیان اینکه نمی‌توانیم مسجد را حصار کنیم و همه ارگان‌ها باید نسبت به مسجد مسئولیت‌پذیر باشند، تصریح کرد: باید از ایده‌های به خصوص بانوان در مساجد برای ارائه هنرهای تجسمی و زیباسازی ظاهری مساجد بهره برد.

کمیلی با بیان اینکه باید قلب مسجد که امام جماعت است را حفظط کنیم، افزود: عدم احیا و بروزرسانی ائمه مساجد عدم احیای مساجد را در پی دارد؛ بخشی از ضعف مربوط به ساختار مساجد است که باید ترمیم و اصلاح شود و امام محور شود.

وی بیان کرد: باید به همه این موارد توجه کنیم تا مساجد وسط آسمان خراش‌های فیزیکی شهر و همچنین دغدغه‌های روزانه گم نشود؛ اگر این موارد را درنظرگرفتیم آن موقع خواهیم توانست مسجد را به عنوان رکن فرهنگی شهر معرفی کنیم؛ این معرفی نباید در میان روزهای پردغدغه ما گم شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا