اخبارحوزه ریاستگفتگوها

حقانیت دین اسلام در روز مباهله

حجت الاسلام بهشتی: رهبران مسیحی در این روز به حقانیت دین اسلام پی برده و پرستش خدای یکتا را پذیرفتند.

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز، حجت الاسلام سید جواد بهشتی، مشاور ستاد اقامه نماز با تبریک روز مباهله به تشریح جزئیات این واقعه مهم پرداخت و گفت: پیامبر عظیم الشان اسلام در روزهای پایانی عمر شریف خود نامه های سیاسی برای زمامداران و نامه های فرهنگی برای رهبران ادیان ارسال می کردند؛ یکی از این نامه ها، نامه به اسقف نجران و دعوت مسیحیان به دین اسلام بود.

وی ادامه داد: نجران، منطقه خوش آب و هوایی در جنوب عربستان و شمال یمن بود که مسیحیان این منطقه در کلیساهای خود مشغول عبادت بودند و حضرت محمد(ص) در نامه ای خطاب به مسیحیان آنان را به پرستش خدای یکتا دعوت کرد.

حجت الاسلام بهشتی اضافه کرد: در پی نامه پیامبر به رهبران مسیحی، آنان تصمیم گرفتند تا به مدینه رفته و با پیامبر گفتگو کنند. آنان پس از رسیدن به نزد پیامبر، ایشان را اندوهگین دیدند که پس از پرس و جو از علت این ناراحتی، امیر مومنان، لباس های گران قیمت و صلیب طلایی این رهبران مسیحی را عامل این اندوه خواند و از آنان درخواست کرد روز بعد با لباس ساده نزد پیامبر برگردند.

مشاور ستاد اقامه نماز با بیان اینکه در دیدار دوم پیامبر رهبران مسیحی را با روی خوش پذیرفت و بار دیگر آنان را به پذیرش دین اسلام دعوت کرد و گفت: حضرت عیسی هم یکی از بندگان خداوند است و پرستش آن حضرت شرک محسوب می شود؛ رهبران مسیحی، معجزات حضرت عیسی را نام برده و از آن به عنوان فرزند خدا یاد کردند که پیامبر با ذکر دلایلی همچون اینکه حضرت آدم نیز پدر و مادر نداشت و این دلیلی بر فرزند بودن حضرت آدم ندارد آنان را اقناع می کرد که پس از اصرار دو طرف بر حقانیت عقاید خود، تصمیم بر این شد که مسئله از راه مباهله خاتمه یابد.

وی ادامه داد: در این زمان آیه ۶۱ سوره آل عمران بر پیامبر نازل شد و خداوند فرمودند: فَمَنْ حَاجَّکَ فِیهِ مِن بَعْدِ مَا جَاءَکَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَ أَبْنَاءَکُمْ وَ نِسَاءَنَا وَ نِسَاءَکُمْ وَ أَنفُسَنَا وَ أَنفُسَکُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَل لَّعْنَتَ اللَّـهِ عَلَی الْکَاذِبِینَ. بنابراین پس از فرارسیدن وحی به تو، هرکس درباره او (حضرت عیسی(ع))، با تو به چالش برخیزد، به او بگو: بیایید تا فرزندانمان و فرزندانتان، و زنانمان و زنانتان، و جان‌هایمان و جان‌هایتان را فراخوانیم. آنگاه (به درگاه خداوند)، زاری کنیم تا لعنت خداوند را بر دروغ‌گویان نهیم.

به گفته حجت الاسلام بهشتی، هنگامی که آیه فوق نازل شد پیامبر(ص) به مسیحیان نجران پیشنهاد مباهله داد، بزرگان مسیحی از پیامبر(ص) یک روز مهلت خواستند، تا در این باره به شور بنشینند. اسقف (اعظم) به آنها گفت: «نگاه کنید، اگر فردا محمد با فرزند و خانواده‌اش برای مباهله آمد از مباهله با او بپرهیزید، و اگر اصحاب و یارانش را همراه آورد با او مباهله کنید که او پایه و اساسی ندارد».

وی اضافه کرد: قرار شد فردای آن روز، همگی خارج از شهر مدینه، در صحرا برای مباهله آماده شوند. بامداد روز مباهله، پیامبر(ص) به همراه امام علی(ع)، فاطمه(س)، حسن(ع) و حسین(ع) از مدینه خارج شد. وقتی مسیحیان دیدند که پیامبر با عزیزترین افرادش برای مباهله آمده و همچون پیامبران برای مباهله روی دو زانو نشسته است، از مباهله منصرف شدند و درخواست مصالحه کردند.

حجت الاسلام بهشتی ادامه داد: پیامبر نیز به شرط پرداخت جزیه، با درخواست آنان موافقت کرد. پس از برگشتن نصارا به نجران، دو تن از بزرگان هیئت اعزامی با هدایایی، نزد پیامبر(ص) آمدند و مسلمان شدند.

مشاور ستاد اقامه نماز در بخش دیگری از سخنان خود به آثار و برکات مباهله اشاره کرد و گفت: رهبران مسیحی در این روز به حقانیت دین اسلام پی برده و پرستش خدای یکتا را پذیرفتند و به رغم این موضوع در دنیای امروز عالمان دینی با وجود اطمینان از حقانیت دین اسلام، همچنان از پذیرفتن این دین امتناع می کنند.

وی ادامه داد: از دیگر نکات قابل توجه در مباهله می توان به حضور پنج تن از عزیزان پیامبر اکرم(ص) اشاره کرد که سخنانشان درست است و دعایشان مستجاب می شوند واز تاثیرات مباهله می توان به مسیحیانی اشاره کرد که به اسلام روی آوردند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا