نحوه خواندن نماز حضرت رسول(ص)
نماز پیامبر اکرم صلی الله علی و آله یک نماز مستحب دو رکعتی است که منتسب به پیامبر عظیم الشان اسلام میباشد. در احادیث و روایات این نماز را موثر برای حاجت طلبی و آمرزش گناهان دانسته اند. در ادامه به نحوه خواندن این نماز و دعای پس از این نماز میپردازیم.
نحوه خواندن حضرت رسول اکرم(ص)
نماز حضرت رسول صلی الله علیه و آله دو رکعت است. در هر رکعت از نماز بعد از خواندن سوره حمد، پانزده بار سوره قدر میخوانیم و در ادامه، در رکوع، قیام پس از رکوع، در سجده اول، بعد از سر برداشتن از سجده اول، درسجده دوم و بعد از سر برداشتن از سجده دوم، در هریک از موارد مذکور پانزده مرتبه سوره قدر خوانده می شود. (مجموعا در هر رکعت ۱۰۵ بار سوره قدر قرائت می شود)
سپس تشهد و سلام نماز را میگوییم و هنگامی که نماز تمام شود به مانند آن است که بین شما و خداوند گناهی باقی نمی ماند مگر اینکه بخشیده شود. و هر حاجتی بخواهید از خداوند طلب کنید سپس دعای ذیل را بخوانید.
دعای پس از نماز پیامبر اکرم(ص)
لَا إِلهَ إِلّا اللّهُ رَبُّنا وَرَبُّ آبائِنَا الْأَوَّلِینَ، لَاإِلهَ إِلّا اللّهُ إِلهاً واحِداً وَنَحْنُ لَهُ مُسْلِمُونَ، لَاإِلهَ إِلّا اللّهُ لَانَعْبُدُ إِلّا إِیاهُ مُخْلِصِینَ لَهُ الدِّینَ وَلَوْ کرِهَ الْمُشْرِکونَ، لَا إِلهَ إِلّا اللّهُ وَحْدَهُ وَحْدَهُ وَحْدَهُ، أَنْجَزَ وَعْدَهُ، وَنَصَرَ عَبْدَهُ، وَأَعَزَّ جُنْدَهُ، وَهَزَمَ الْأَحْزَابَ وَحْدَهُ، فَلَهُ الْمُلْک وَلَهُ الْحَمْدُ، وَهُوَ عَلی کلِّ شَیءٍ قَدِیرٌ، اللّهُمَّ أَنْتَ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَمَنْ فِیهِنَّ فَلَک الْحَمْدُ، وَأَنْتَ قَیامُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَمَنْ فِیهِنَّ فَلَک الْحَمْدُ؛
شایستۀ پرستشی جز خدا نیست، پروردگار ما و پروردگار پدران نخستین ما، شایسته پرستشی جز خدا نیست، پرستیده شدۀ یکتا و ما فقط تسلیم او هستیم؛ شایسته پرستشی جز خدا نیست، جز او را نمی پرستیم و دینمان را برای او خالص می کنیم، گرچه مشرکان را خوش نیاید، معبودی جز خدا نیست، یکتا، یگانه و بی همتاست، به وعده خویش وفا کرد و بنده خود را یاری داد و سپاهش را نیرومند ساخت و به تنهایی همه دشمنان را فراری و تارومار ساخت، فرمانروایی و ستایش تنها شایسته اوست و او بر هر کاری تواناست، خدایا تویی! نور آسمان ها و زمین و هر که در آن هاست، پس ستایش تنها برای توست و تویی برپادارنده آسمان ها و زمین و هرکه در آن هاست، پس ستایش تنها برای تو است؛
وَأَنْتَ الْحَقُّ، وَ وَعْدُک الْحَقُّ، وَقَوْلُک حَقٌّ، وَ إِنْجَازُک حَقٌّ، وَالْجَنَّهُ حَقٌّ، وَالنَّارُ حَقٌّ، اللّهُمَّ لَک أَسْلَمْتُ، وَبِک آمَنْتُ، وَعَلَیک تَوَکلْتُ، وَبِک خَاصَمْتُ، وَ إِلَیک حَاکمْتُ، یا رَبِّ یا رَبِّ یا رَبِّ اغْفِرْ لِی مَا قَدَّمْتُ وَأَخَّرْتُ، وَأَسْرَرْتُ وَأَعْلَنْتُ، أَنْتَ إِلهِی لَاإِلهَ إِلّا أَنْتَ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَاغْفِرْ لِی وَارْحَمْنِی وَتُبْ عَلَی إِنَّک أَنْتَ التَّوَّابُ الرَّحِیمُ.
و تو حقی و وعده ات حق و گفتارت حق و عملت حق و بهشتت حق و دوزخت حق است؛ خدایا تنها تسلیم توام و به تو ایمان آوردم و بر تو توکّل کردم و به خاطر تو (با بدان) دشمنی کردم و تنها به سوی تو دادخواهی نمودم؛ پروردگارا، پروردگارا، پروردگارا! ببخش گناهانی را که پیش از این مرتکب شده ام و پس از این مرتکب می شوم و آنچه پنهان و آشکار انجام داده ام، همه را، خدای من! شایسته پرستشی جز تو نیست؛ درود فرست بر محمّد و خاندان محمّد! و مرا بیامرز و به من رحمت آر و توبه ام را بپذیر، همانا تنها تویی بسیار توبه پذیر مهربان.[۱]
اهمیت نماز رسول اکرم
نماز حضرت رسول صلی الله علیه و آله از جمله نمازهای معروف در میان شیعیان و سنی هاست که در کتب هر دو مذهب ذکر شده است.[۲] در همین راستا روایتی در کتاب جَمالُ الاُسبوع سید بن طاووس آمده است که از امام رضا علیه السلام نقل شده و فردی از او درباره نماز جعفر طیار پرسید. امام او را به خواندن نماز پیامبر(ص) توصیه نموده و فرمودند زمانی که از نماز فارغ شوی هیچ گناهی برای تو نمیماند مگر اینکه آمرزیده شده و هر حاجتی که بطلبی، روا خواهد شد.[۳]
این نماز را چه زمانی بخوانیم؟
این نماز مستحبی محدود روز یا زمان خاصی نیست و هر زمان اراده کنید میتوانید این نماز را بخوانید و میتوان آن را در هر ساعت از شبانه روز و در هر روزی خواند.
خواص نماز حضرت رسول (ص) چیست؟
از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله نقل شده که هر کس نماز حضرت رسول صلی الله و علیه و آله را بخواند هرگز پریشانی و دیوانگی و بلایی به او نمیرسد.
کاری از تحریریه ستاد اقامه نماز
پی نوشت ها
- مفاتیح الجنان ص۷۸؛ سراج الشیعه ص۱۰۲ و ۱۰۳.
- مجلسی، بحارالانوار، ۱۴۰۴ق، ج۸۸، ص۱۷۰.
- سید بن طاووس، جمال الاسبوع، ۱۴۰۸ق، ص۲۴۶و۲۴۷.
- سید بن طاووس، جمال الاسبوع