نحوه خواندن نماز حضرت زینب(س) برای برآورده شدن حاجت

حضرت زینب(س) خواهر امام حسین(ع) و فرزند امام علی(ع) و حضرت فاطمه زهرا(س) در تاریخ اسلام و در میان مسلمانان بهخصوص شیعیان به عنوان نماد ایمان، صبر و پایداری در برابر سختیها و مشکلات شناخته میشوند. نقش ایشان در حادثه عاشورا و خطبههای شجاعانه این بانوی بزرگوار در کوفه و شام درسی از شجاعت و استقامت را به همه مسلمانان و شیعیان آموخت. با توجه به شخصیت والا و فضایل بیشمار حضرت زینب (س) ایشان الگوی افراد بسیاری در زندگی و در هنگام مواجهه با سختیها و مشکلات است و به همین دلیل کسانی که گرفتاری و حاجتی دارند به این بانوی با فضیلت اسلام توسل میجویند. یکی از راههای توسل به ایشان برای برآورده شدن حاجت، خواندن نمازهایی است که مختص به ایشان است. در این مقاله میخواهیم نماز حضرت زینب(س) برای برآورده شدن حاجت را ذکر کنیم. برای آشنایی با نمازهای حضرت زینب در ادامه این مقاله ما را همراهی کنید.
نماز حضرت زینب(س) برای برآورده شدن حاجت چگونه خوانده میشود؟
نماز حضرت زینب (س) یکی از روشهای مستحب در میان شیعیان است که به منظور برآورده شدن حاجات و رفع مشکلات و گرفتاریها خوانده میشود. این نماز با توجه به جایگاه والای حضرت زینب (س) در تاریخ اسلام و نقش ایشان در واقعه عاشورا، به عنوان وسیلهای برای توسل به این بانوی بزرگوار مورد توجه قرار گرفته است. شیعیان با خواندن این نماز و طلب شفاعت از حضرت زینب (س)، امید دارند که حاجاتشان برآورده شود. در ادامه، به نحوه صحیح خواندن نماز حضرت زینب (س) برای برآورده شدن حاجت پرداخته خواهد شد و روشهای مختلف آن بیان میشود.
اولین شیوه خواندن نماز حضرت زینب(س)
این نماز یکی از نمازهایی است که در کتابهای معتبر شیعه، به ویژه در کشکول شمس، برای برآورده شدن حاجات ذکر شده است. در این روش، بر اساس توصیههای دینی، به مدت چهارده روز، در هر روز دو رکعت نماز حاجت خوانده میشود. در این مدت، توسل به حضرت زینب (س) نیز جزء ضروریات است. در پایان هر روز بعد از خواندن این دو رکعت، باید ۱۴ مرتبه سوره توحید خوانده شود که این عمل به منظور تقویت روحیه توکل و ایمان به خداوند انجام میشود. همچنین، در هر روز باید ۶۹ مرتبه صلوات به عدد اسم حضرت زینب (س) فرستاده شود تا به واسطه شفاعت آن بانوی بزرگوار، حاجات فرد برآورده شود.
در روز آخر این عبادت، فرد باید ۶۹ تومان نذر سادات حسینی کرده و آن را به آنها بدهد. این عمل در واقع به عنوان یک فدیه برای طلب حاجات و نشاندهنده احترام به اهل بیت (ع) و به ویژه حضرت زینب (س) است. در هنگام انجام این اذکار و ختم، توصیه شده است که با کسی صحبت نشود تا تمرکز کامل در دعا و ارتباط با خداوند و اهل بیت (ع) حفظ گردد. (۱).
ختم توسل به حضرت زینب(س) برای برآورده شدن حاجات
یکی از ختمهای مجرب و موثر برای برآورده شدن حاجات، توسل به حضرت زینب (س) است که در منابع معتبر اسلامی آمده است. در این ختم، ابتدا دو رکعت نماز مانند نماز صبح به نیت نماز حاجت به جا آورده میشود. بعد از اتمام نماز، فرد باید ثواب آن را به روح حضرت زینب (س) هدیه کند، که این عمل نشاندهنده ارادت و توسل به این بانوی بزرگوار است. پس از اتمام نماز، فرد باید تسبیحات حضرت زهرا (س) را بخواند تا روح معنوی دعا تقویت شود.
در ادامه، باید ۵۱۰ مرتبه ذکر “یا حی یا قیوم” خوانده شود که این ذکر، موجب تقویت ارتباط با خداوند و ایجاد آرامش در دل میشود. سپس باید ۶۹ مرتبه ذکر “السلام علیک یا بنت امیرالمؤمنین” به عنوان درود بر حضرت زینب (س) و اهل بیت (ع) گفته شود. در نهایت، ۱۴ مرتبه با حالت توجه این متن خوانده میشود:
«شفیعه دو سرا منبع حیا زینب، حیا و عصمت و ناموس کبریا زینب، به حق جد و پدر و مادرت زینب، به پارههای جگر مجتبی برادرت زینب، به آن وداع حسینت به روز عاشورا بخواه حاجت ما را تو از خدا زینب (س)» (۲).
این ختم برای کسانی که در پی برآورده شدن حاجات خود هستند بسیار مجرب و تاثیرگذار است و طبق گفتهها، حاجت فرد برآورده خواهد شد.
روش دیگری برای خواندن نماز حاجت حضرت زینب (س)
نماز حاجت حضرت زینب (س) یکی از اعمال مستحبی است که برای برآورده شدن حاجات و رفع مشکلات به ویژه در شرایط سخت و دشوار توصیه شده است. این نماز به طور خاص برای توسل به حضرت زینب (س) و درخواست از خداوند برای رفع مشکلات و برآورده شدن نیازهای دنیوی و معنوی انجام میشود. روش خواندن این نماز به شرح زیر است:
ابتدا باید به حضرت زینب (س) توسل جست و نیت خواندن نماز حاجت را به صورت قلبی انجام دهیم. سپس دو رکعت نماز همانند نماز صبح به جا آورده میشود که در این نماز باید تمرکز کامل بر دعا و توسل به حضرت زینب (س) باشد. پس از پایان نماز، ۲۵ مرتبه باید عبارت «السلام علیک یا بنت امیرالمؤمنین علیه السلام و رحمه الله و برکاته» گفته شود تا با درود و سلام بر حضرت زینب (س)، ارتباط معنوی با آن بانوی بزرگوار برقرار شود.
بعد از آن، باید ۲۵۱۰ مرتبه ذکر «یا حی یا قیوم» خوانده شود که این ذکر در بسیاری از دعاها و نمازهای توسل به عنوان ابزاری برای تقویت ارتباط با خداوند و جلب رحمت الهی مطرح است. در نهایت، ۱۴ مرتبه باید شعری که پیشتر به آن اشاره شد را بخوانید (۳).
روش خواندن نماز حضرت زینب (س) برای برآورده شدن حاجات
نماز حضرت زینب (س) یکی از عبادات موثر برای برآورده شدن حاجات است که در منابع دینی و روایات اهل بیت (ع) مورد تاکید قرار گرفته است. در این نماز، نحوه خاصی برای انجام اعمال ذکر شده که در ادامه به تفصیل شرح داده میشود.
برای آغاز این عمل، ابتدا باید ۶۹ عدد پول ۱۰۰۰ یا ۵۰۰ تومانی کنار گذاشته شود و سپس در مدت ۱۴ روز، هر روز دو رکعت نماز حاجت به جا آورده شود. در رکعت اول نماز، پس از قرائت سوره حمد، باید سوره کوثر خوانده شود. بعد از سلام نماز، ۱۴ مرتبه باید سوره توحید تلاوت شود که این عمل باعث افزایش ثواب و نزدیکی به خداوند و اهل بیت (ع) میشود.
در مرحله بعد، باید ۶۹ مرتبه صلوات بر حضرت محمد (ص) و اهل بیت (ع) فرستاده شود و ثواب این صلواتها به روح حضرت زینب (س) هدیه داده شود. در این مدت، فرد باید با تمام دقت و توجه به اذکار، از هر گونه صحبت و مشغولیت دیگر خودداری کند تا بتواند تمرکز کامل را در دعا و ذکر داشته باشد.
همچنین، باید نذر کند و ۶۹ عدد پول ۱۰۰۰ یا ۵۰۰ تومانی را به عنوان صدقه به نیازمندان بدهد. انجام این اعمال طبق روایات، موجب برآورده شدن حاجات و رفع مشکلات خواهد شد و از این طریق فرد میتواند به لطف و کرم حضرت زینب (س) به نتیجه دلخواه دست یابد. (۴).
نماز حضرت زینب (س) برای شفای بیمار
نماز حضرت زینب (س) یکی از نمازهای مستحب است که در زمان بیماری به ویژه برای شفا یافتن از بیماریها بسیار توصیه شده است. این نماز به ویژه در زمان بین نماز مغرب و عشاء به جا آورده میشود. روش انجام نماز بدین صورت است که پس از انجام نماز، به سجده رفته و ۶۹ مرتبه با حضور قلب و عجز و آه ذکر «یا رباه» تکرار میشود.
این عمل برای شفای بیمار بسیار مفید است و در روایات آمده که خواندن این نماز توسط خود بیمار یا یکی از نزدیکان او میتواند موجب بهبودی وی شود. ذکر «یا رباه» به طور خاص در این نماز، همراه با خشوع و توجه، به برآورده شدن حاجات و شفا از بیماریها کمک میکند. بنابراین، این نماز برای کسانی که دچار بیماری هستند یا نگران عزیزان خود هستند، عملی بسیار مؤثر و مجرب است. (۵).
کلام پایانی
حضرت زینب (س) به عنوان نمادی از ایثار، شهامت، عفت و صبر در میان شیعیان شناخته میشود به همین دلیل اغلب افراد برای برآورده شدن حاجات خود به این بانوی باعظمت اسلام متوسل میشوند. یکی از توسلات مجرب ایشان نمازهای حاجتی است که در منابع مختلف ذکر شده است و ما در این مقاله به آنها اشاره کردیم. توصیه میکنیم اگر حاجتی دارید با توسل به این بانوی گرانقدر عاشورا و با خواندن نمازهای حاجت به ایشان متوسل شده و با امید به خداوند به حاجت خود برسید.
کاری از تحریریه ستاد اقامه نماز
پینوشت
- کشکول شمس، ص ۴۲۸.
- راهنمای گرفتاران، ج۴، ص ۷۸.
- ر.ک به سایت دیبامگ، مقاله نماز حضرت زینب (س) برای برآورده شدن حاجت.
- ر. ک به سایت سرپوش، مقاله روشهای خواندن نماز حضرت زینب (س).
- همان.