اخبارحوزه ریاست

همایش ملی نماز، تندرستی و بهداشت برگزار می شود

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز، سید احمد زرهانی، قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور امروز دهم اردیبهشت ماه در جلسه هماهنگی همایش ملی نماز، تندرستی و بهداشت که با حضور، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و جمعی از از معاونین، مدیران و مشاورین ستاد، در سالن جلسات ستاد اقامه نماز برگزار شد، اظهار کرد: براساس تجربه ای که از سال های خدمت در آموزش و پرورش در دهه ۶۰ دارم، فراخوانی در این دهه با عنوان جشنواره تعلیم و تربیت کودکان منتشر شد که ۵۰۰ مقاله به دبیرخانه ارسال و چاپ۲۰۰ مقاله برتر و یک کتاب از آثار و برکات آن بود. به گونه ای که این کتاب هنوز هم در آموزش و پرورش مورد استفاده قرار می گیرد.

جلسه هماهنگی برگزاری همایش ملی نماز، تندرستی و بهداشت تشکیل شد

وی با تاکید بر اینکه فراخوان این همایش عام ستاد اقامه نماز نباشد و بر نسبت نماز با تندرستی و آرامش روانی متمرکز شود، گفت: اساتید برجسته ای در این زمینه کتاب هایی را نگارش کردند که این همایش فرصت مناسبی برای گرامیداشت این اساتید خواهد بود. لازم است تا در این همایش هم به بُعد اقامه نمازی و بُعد علم تخصصی طب توجه شود از اینرو لازم است تا از حضور اساتید متخصص در این حوزه ها در کنار همکاران شما استفاده کنیم.

زرهانی با اشاره به اینکه در گام نخست زمانبندی همایش مورد توجه قرار گیرد، اضافه کرد: تعیین محل همایش، هیئت علمی، چارچوب فراخوان و پیش بینی محل استقرار میهمانان مواردی است که باید به آن توجه شود.

به گفته قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور، تجربه برگزاری یک همایش علمی را سال گذشته در حاشیه سی امین اجلاس نماز در زنجان داشتیم که مقالات خوبی به اجلاس ارسال شد و مقالات برتر در حال چاپ می باشد.

وی با یادآوری اینکه ما ضمن تعامل با بیمارستان های سراسر کشور و آموزش نماز برای بیماران و همراهان؛ تجارب خوبی را می توانیم دراختیار شما قرار دهیم، خاطرنشان کرد: یک نفر روحانی به جهت محتوای نمازی از سوی ستاد و یک نفر از معاونین دانشگاه پای کار که دسترسی به ایشان آسان باشد روند اجرای این همایش را پیش ببرند.

جلسه هماهنگی برگزاری همایش ملی نماز، تندرستی و بهداشت تشکیل شد

دکتر زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز با اشاره به اینکه نیمه دوم مهرماه برای اجرای این همایش پیش بینی شده است، گفت: در این بازه زمانی ورود دانشجویان جدید در ابتدای سال تحصیلی و بخش کثیری از دانشجویان علاقمند برای مواجه شدن با فضای معنوی دانشگاه مواجه هستیم.

وی با اشاره به اینکه تالار امام خمینی دانشگاه با ظرفیت ۸۰۰ مدعو برای اجرای این همایش پیش بینی شده است، گفت: سه کوریدور نیز برای برپایی نمایشگاه دستاوردهایی هنری، انیمیشن، دانش بنیان، پژوهشی واپلیکیشن اختصاص خواهیم داد.

زالی ادامه داد: عنوانی که برای همایش انتخاب شده است، هوشمندانه است و می توان آثار نماز در حوزه سلامت را از دریچه علمی مطالعه کرد؛ با نگاهی به منابع داخلی و خارجی می توان مقالات متعددی را در زمینه آثار تسکینی نماز بر سلامت انسان مشاهده کرد.

به گفته این مسئول، حجم قابل توجهی از یافته های پژوهشی از کشورهای متعدد در این زمینه وجود دارد؛ کمبودی از نظر منابع و بحث های پژوهشی وجود ندارد.

وی افزود: برگزاری همایش می تواند منجر به راهکارهایی همچون ترویج فرهنگ نماز در بین گروههای ذی ربط سلامت و با نگاه ایجابی و ایجاد جذابیت مناسب به گونه ای عمل کنیم که همکاران پزشکان، پرستاران فرهنگ نماز را به عنوان فرهنگ نهادینه شده در ملاک روانی خود قرار دهند.

زالی با یادآوری اینکه ساماندهی وضعیت نماز در مراکز درمانی مورد تاکید ما است، گفت: متاسفانه در سال های اخیر به دلیل مشکلات بودجه ای، به وضعیت نمازخانه ها کم توجهی شده و نتواسته اند فضای مطلوب در شان بیمارستان ها برای نمازخانه ها اختصاص دهند. علاقمند هستیم فضاهایی برای نمازخانه ها اختصاص دهیم و امیدواریم سازمان برنامه و بودجه هزینه هایی برای ارتقا بهینه سازی و نوسازی این مراکز داشته باشد.

جلسه هماهنگی برگزاری همایش ملی نماز، تندرستی و بهداشت تشکیل شد

وی به موضوع توجه ویژه اجرایی مستند مبتنی بر عملکرد برای پاسخگویی به شبهات شرعی بالاخص نماز بیماران اشاره کرد و گفت: اگر به بیمارستان های کشورهای غیراسلامی مراجعه کنیم ملاحظه می شود مراسم اعتقادی برای بیماران پیش بینی شده است. از اینرو می توان از ظرفیت این همایش برای حل نقضیه کم توجهی به مباحث احکام نماز بیماران استفاده کرد.

زالی افزود: با تعریفی که از سلامت در منابع جهانی وجود دارد ملاحظه می کنیم در کنار شاخص هایی که برای سلامتی تعریف شده است، نماز بر سلامت جسمی تاثیر می گذارد. همین طور افرادی که نماز می خوانند از بهداشت روانی بالاتری برخوردار هستند و نماز آثار تسکینی بر سلامت افراد دارد.

وی اضافه کرد: در نمازهای جماعت مساجد، هماهنگی و همدلی و زدودن مشکلات در قاب مسجد، محله محوری ارتباط عاطفی بین افراد در نماز حاصل می شود به همین منظور مسجد و نماز محلی باشد از بستر نماز جماعت برای حل چالش های محله استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه در کرونا از ظرفیت مساجد استفاده کردیم، گفت: در این ایام استفاده از ظرفیت ائمه جماعت و مساجد در توزیع اقلام بهداشتی در بین فقرا یک تجربه اجتماعی بود؛ طرح شهید سلیمانی و کمک مومنانه با محوریت مساجد برگزار شد که از ظرفیت این همایش می توان برای بیان این دستاوردها استفاده کرد.

زالی خاطرنشان کرد: این همایش با هدف بالا بردن میزان اتصال کارکنان سلامت به نماز، حل مشکلات بیماران، ساماندهی نمازخانه های مراکز، حل چالش های برگزاری نماز، استفاده از ظرفیت های اجتماعی مثال نماز جماعت برگزار می شود.

به گفته وی، اساتید برجسته ای در حوزه نماز و قرآن در دانشگاه داریم که می توانیم از ظرفیت آنان به عنوان هیات علمی انتخاب کنیم. همچنین می توانیم از ظرفیت دانشجویان اثرگذار در حوزه نماز استفاده کرد و خیرین حوزه نماز را نیز مورد تقدیر قرار دهیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بهشتی ادامه داد: این همایش یک برنامه بین دستگاهی است که می توان از آرم هر دو دستگاه نیز استفاده کرد و ظرفیت لازم برای بین المللی برگزار شدن این همایش وجود دارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به آثار و برکات نماز در سلامت جسمی انسان اشاره کرد و گفت: نمازهای صبحگاهی در کاهش فشار خون، توازن بخشی به سیستم هورمونی و افزایش ایمنی بدن تاثیر گذار است.سال گذشته کتابی از آثار مثبت روزه بر سلامت چاپ کردیم و آمادگی چاپ کتاب با موضوع آثار نماز بر سلامت را نیز داریم.

جلسه هماهنگی برگزاری همایش ملی نماز، تندرستی و بهداشت تشکیل شد

جلسه هماهنگی برگزاری همایش ملی نماز، تندرستی و بهداشت تشکیل شد

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا