اخبارزنجان

نشست خبری جشنواره علمی، ادبی و پژوهشی فجر تا فجر نماز در زنجان برگزار شد

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان زنجان به نقل از سایت راهنمای جامع استان، حجت‌الاسلام علی یوسفی ظهر روز چهاردهم آذرماه در نشست خبری جشنواره علمی، ادبی و پژوهشی فجر تا فجر نماز، با اشاره به بخشی از فعالیت‌های ستاد اقامه نماز در استان، اظهار کرد: ترویج و توسعه فرهنگ نورانی اقامه نماز  همچنین تجهیز، نظارت و ارزیابی امکانات زیرساختی نمازخانه‌ وضوخانه‌ها و برقراری‌ دوره‌های آموزشی برای کودکان و نوجوانان بخشی از فعالیت‌های این ستاد است.

وی با تاکید بر انجام فریضه نماز، یکی از اهداف مهم ستاد را ترویج نماز دانست و افزود: ترویج مفاهیم نماز و تبیین کارکردهای آن در ابعاد فردی، اجتماعی و بخش‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، علمی از نمادهای بنیادین گفتمان انقلاب اسلامی است.

مدیر ستاد اقامه نماز استان زنجان با اشاره به محورها و موضوعات جشنواره، در زمینه علمی و پژوهشی، فرهنگی هنری‌ و ادبی، ادامه داد: قالب‌های این جشنواره علمی و پژوهشی، فرهنگی، هنری، ادبی، سرگرمی و آموزش است.

وی تاکید کرد: ترویج، تعمیق و توسعه فرهنگ اقامه نماز، ظرفیت‌شناسی و ظرفیت‌سازی در تبیین کارکردهای نماز با بهره‌گیری از ظرفیت آحاد جامعه، حمایت و پشتیبانی مادی و معنوی از تولید فکر، ایده و محصول پیرامون نماز و معرفی الگوهای موفق و تجلیل و تقدیر از آثار برتر نماز از اهداف جشنواره علمی پژوهشی، فرهنگی، هنری و ادبی نماز با عنوان «فجر تا فجر» است که ستاد اقامه نماز آن را با همکاری و مشارکت‌بخشی از دستگاه‌های فرهنگی و با بهره‌گیری از توان ظرفیت‌های مردمی و از منظر صاحبان فکر و اندیشه و هنر، برگزار می‌کند.

این مسئول با بیان اینکه این جشنواره در بخش علمی و پژوهشی با موضوعات فلسفه نماز، مسجد و نماز و نقش آن در پیروزی انقلاب اسلامی، نماز در منشور فکری امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری، نماز و حکمرانی اسلامی، نماز و اصلاح فرهنگ جامعه، نماز و بیانیه گام دوم انقلاب و موضوعاتی از این قبیل است، اضافه کرد: ‌آثار علمی و پژوهشی ارسالی به این حشنواره باید در قالب تألیف، مقالات، رساله دکتری و پایان نامه‌های دانشگاهی و حوزوی باشند و قالب آثار بخش فرهنگی و هنری هم باید کلیپ، پادکست، موشن‌گرافیک، پویانمایی، عکس و استوری در شبکه‌های اجتماعی باشد.

یوسفی تشریح کرد: در بخش ادبی هم شعر، داستان، قصه، نمایشنامه‌نویسی و فیلم‌نامه‌نویسی قالب به عنوان قالب آثار در نظر گرفته شده و در حوزه سرگرمی و آموزشی هم باید آثار در قالب بازی و ابزارهای کمک آموزشی دستی و دیجیتالی رایانه‌ای و تلفن همراه باید باشند.

یوسفی با اشاره به اینکه مخاطبان این جشنواره دو بخش کودکان و دانش آموزان (تا ۱۸ سال) و بزرگسالان (۱۸ سال به بالا) هستند، ابراز کرد: دانش‌آموزان، کودکان، دانشجویان، طلاب، فرهنگیان، هنرمندان، پژوهشگران، اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه، فرهنگیان و مربیان و در کل تمام عموم مردم می‌توانند در حوزه‌های مختلف این جشنواره شرکت کنند.

وی با بیان اینکه کودکان و دانش‌آموزان در بخش فرهنگی و هنری شامل کلیپ، پادکست، نقاشی، خوشنویسی، عکس و سرود و ادبی خاطره و دل‌نوشته، داستان و قصه‌گویی شرکت کنند، بیان کرد: ‌محدودیتی برای شرکت نداریم.

مدیر ستاد اقامه نماز با اشاره به شروع این جشنواره از بهمن ماه سال گذشته، اعلام کرد: ایام الله دهه فجر انقلاب اسلامی سال‌جاری زمان اختتامیه این جشنواره است که شرکت‌کنندگان مرحله استانی تا ۲۰ دی ماه فرصت دارند آثار خود را دبیرخانه جشنواره مستقر در ستادهای اقامه نماز استان‌ و آدرس سایت www.namaz.ir ارسال کنند که احتمال تمدید این زمان وجود دارد.

این مسئول در پاسخ به سوال خبرنگاران، درخصوص تاکیدات مقام معظم رهبری در ترویج نماز در سنین کودکی، اذعان کرد: مسائل دینی و اعتقادی با ابراز دستوری نمی‌توان پیش برد، بیشتر باید کار ترویجی و فرهنگی انجام شود.

یوسفی، نقش آموزش‌وپرورش را در تبیین مسائل دینی موثر دانست و تشریح کرد: فعالیت ‌دینی و ترویجی را در قشر کودک و نوجوان جامعه ثمرات بیشتری دارد. البته نقش اول تربیتی را خانواده‌ها برعهده دارند.

مدیر ستاد اقامه نماز استان زنجان با اشاره به فعالیت مبلغان در مساجد و مدارس، اعلام کرد: در سطح استان زنجان ۱۳۴ مسجد داریم که در حدود ۹۵ درصد آن‌ها نماز جماعت مغرب و عشاء برگزار می‌شود و ۱۰ درصد از مساجد نماز صبح را به صورت جماعت ادا می‌کنند.

یوسفی با اشاره به نظارت فصلی نمازخانه‌ها و وجود حدود۸۰ نمازخانه بین راهی، خاطرنشان کرد: اثربخشی کار فرهنگی در تببین فرضیه‌های دینی حائز اهمیت‌تر است. تاکنون ۱۷۵ اثر به جشنواره فجر تا فجر نماز در زنجان ارسال شده است.

نشست خبری جشنواره علمی، ادبی و پژوهشی فجر تا فجر نماز در زنجان برگزار شد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا