به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان زنجان به نقل از خبرگزاری شبستان، امراله حسنی امروز در نشست خبری جشنواره فرهنگی، ادبی و پژوهشی نماز «فجر تا فجر» که در تالار اندیشه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان برگزار شد: اظهار کرد: اهمیت جایگاه نماز بر کسی پوشیده نیست و لازم است تا این فریصه واجب را با استفاده از ابزارهای فرهنگی ترویج داد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان افزود: برای جشنواره فرهنگی، ادبی و پژوهشی نماز فجر تا فجر پنج کمیته تشکیل شده است که مسئول کمیته علمی جشنواره برعهده دانشگاه زنجان، کمیته فرهنگی برعهده اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، کمیته دانش آموزی برعهده آموزش و پرورش استان، کمیته پشتیبانی برعهده برنامه و بودجه و کمیته تبلیغات برعهده صدا و سیمای مرکز زنجان است.
وی با اشاره به اینکه نگاه ما به نماز نباید نگاه تعبدی باشد، گفت: برای اثرگذاری بیشتر نماز و تشویق کودکان و نوجوانان به اقامه نماز داشتن نگاه زیباشناسی به فریضه واجب نماز است.
این مسئول با یادآوری اینکه باید به دانش آموزان و کودکان آموزش داد که نماز نوعی تشکر از خداوند است، گفت: باید نگاه فرهنگی، هنری و زیباشناسی به نماز داشته باشیم.
حسنی با اشاره به اینکه کمیته فرهنگی جشنواره فرهنگی، ادبی و پژوهشی نماز فجر تا فجر به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان محول شده است، گفت: در حوزه انیمیشن، سفارش سازی شده است؛ همچنین هماهنگی کمیته داوران نیز برعهده مجموعه ما قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه ۱۷۵ اثر به دبیرخانه جشنواره فجر تا فجر نماز ارسال شده است، یادآور شد: نسبت به جمعیت استان، استقبال خوبی شده است و امیدواریم تا پایان مهلت ارسال اثر، آثار بیشتری وصول شود.
به گفته حسنی، محورهای علمی شامل مسجد و نماز و نقش آن در پیروزی انقلاب اسلامی، نماز در منشور فکری امام خمینی (رضوان الله علیه و امام خامنه ای (مدظله العالی)، نماز و حکمرانی اسلامی، نماز و اصلاح فرهنگ جامعه به نماز و بیانیه گام دوم انقلاب، نماز و آثار اقتصادی آن در مبارزه با فساد و فقر، نماز و خانواده تراز اسلامی، نماز و دفاع مقدس، نماز و مسجد و تمدن نوین اسلامی، نماز و مقاومت اسلامی فرهنگ بسیجی، نماز و حفظ بهداشت محیط زیست، نماز و آزاد اندیشی، نماز و آسیبهای اجتماعی، نماز و وحدت ملی، نماز و انقلاب اسلامی، نماز و رونق تولید، نماز و سلامت اداری، نماز و سلامت معنوی است.
این مسئول خاطرنشان کرد: نقاشی با نگاهی به مسجد و نماز جمعه، نماز در مدرسه و جامعه، عکاسی از صحنههای اقامه نماز، سرود با محتوای نماز، مسجد و عبادت، فیلمهای کوتاه از نماز و نمازگزاران ، بازیهای رایانهای ، پویانمایی و استفاده از سایر ظرفیتهای فضای مجازی در تولید آثار پیرامون نماز ، اذان و مسجد نرمافزارهای کمکآموزشی نماز (رایانهای و تلفن همراه) از محورهای فرهنگی و هنری است.
وی گفت: قصه کوتاه در باب نقش اجتماعی نماز و نمازگزار، قصه ویژه کودکان و نوجوانان با محتوای نماز و مسجد و کمک به دیگران، شعر حکمی در قالب قصیده و غزل و مثنوی با تمرکز بر آثار تربیتی و اخلاقی نماز، شعر ساده و روان برای کودکان و نوجوانان با رویکرد آموزش نماز، شعر نماز ویژه کودکان و نوجوانان، شعر ویژه کودکان با محتوای شیوههای انس کودکان به نماز، دلنوشته کودکان و نوجوانان با محتوای مسجدی که من دوست دارم و خاطرات شیرین از نماز فرزندان نیز از محورهای بخش ادبی می باشد.