اخبارحوزه ریاستعکسمدیریت روابط عمومی و اطلاع رسانیمعاونت فرهنگ، آموزش و پژوهش

نشست خبری بیست و نهمین اجلاس سراسری نماز برگزار شد

حجت الاسلام والمسلمین قرائتی در این نشست خبری گفت: در اجلاس امسال رهبر معظم انقلاب پیام می‌دهند و رئیس جمهور هم سخنران برنامه هستند.

به‌ گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز، نشست خبری بیست و نهمین اجلاس سراسری نماز، دوشنبه، سوم بهمن ماه با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین محسن قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز کشور، در ساختمان شهید رجایی وزارت کشور برگزار شد.

در این برنامه رئیس ستاد اقامه نماز کشور، طی سخنانی با بیان اینکه مسأله نماز برای اسلام نیست، گفت: از آدم تا خاتم بشر را به نماز سفارش کرده‌اند و نماز در مکتب همه انبیاء وجود دارد. وی درباره راه‌اندازی ستاد اقامه نماز گفت: مسجد ارگان‌ها و مسئولانی دارد مثل امور مساجد اما آنچه مسئول نداشت نماز بود، در این راستا ما با اشاره رهبر‌ معظم انقلاب ستاد نماز را تشکیل دادیم. ما بودجه هم نداریم و اجلاس را هم با کمک دیگر نهادها برگزار می‌کنیم.

 

برگزاری اجلاس نماز با پیام رهبر انقلاب و سخنرانی رئیس جمهور

حجت الاسلام و المسلمین قرائتی درباره مهمانان اجلاس امسال گفت: در اجلاس امسال رهبر معظم انقلاب پیام می‌دهند و رئیس جمهور هم سخنران برنامه هستند و مسئولان فرهنگی هم حضور دارند. وزارت کشور هم پای کار است این وزارت مؤثر است و می‌تواند در ترویج نماز کارهای خوبی انجام دهد.

رئیس ستاد اقامه نماز با اشاره به اینکه اجلاس چند سال به خاطر کرونا تعطیل شد، گفت: امسال پس از دو سال اجلاس برگزار می‌شود، کارهایی هم شده کتاب‌هایی منتشر شده مساجدی ساخته شده، آموزش و پرورش مدرسه نمازخانه می‌سازد. نمازخانه‌ها قبلاً دخمه بود الان نمازخانه‌ها جاهای تمیزی است و مساجد خوبی در جاده‌ها ساخته شده است.

 

محور اجلاس امسال دانش‌آموزان و دانشجویان هستند

معلم و مفسر قرآن در نشست خبری بیست و نهمین اجلاس نماز با بیان اینکه امسال بیست‌ و نهمین اجلاس نماز برگزار می‌شود، گفت: امسال اجلاس با محوریت دانشگاه فرهنگیان برگزار می‌شود زیرا محور کار ما بچه‌های دانشگاه، دانش‌آموزان و فرهنگیان هستند.

وی ادامه داد: نماز برای من و امثال من نیست و وظیفه ما این است که به نماز رسیدگی کنیم، امتیاز جمهوری اسلامی باید این باشد که به خدا برسیم وگرنه بسیاری علوم در کشورهای دیگر هم هست و هنر ما این است که علوم را بیاموزیم و رابطه خوبی هم با خدا داشته باشیم. نماز خواندن اجباری نیست اما وظیفه داریم کسی که می‌خواهد نماز بخواند امکاناتش را برایش فراهم کنیم.

رئیس ستاد اقامه نماز با اشاره به اینکه افرادی هستند که حکومت را دست می‌گیرند اما نماز را ضایع می‌کنند، گفت: ان شاالله ما از آن دسته نباشیم و از اقامه‌کنندگان نماز باشیم و امیدوارم هر چه کوتاهی کرده‌ایم خدا ببخشد و از این به بعد درست کار کنیم.

 

لزوم تشکیل گروه‌های اذان مانند سرود

حجت الاسلام و المسلمین قرائتی از لزوم گروه اذان در شهر‌ها خبر داد و گفت: در هر شهری گروه تواشیح و سرود هست اما چرا گروه اذان نیست، خواهش می‌کنم فعالان مذهبی پای کار بیایند و هر مسئولی که کاری ازش بر می‌آید برای نماز انجام دهد، مردم و خانواده‌ها کاری کنند، مطمین باشید نماز که باشد بسیاری از مفاسد حل می‌شود.

 

ارسال ۱۰۰۰ مقاله و ۱۸۰۰ ایده و تجربه به اجلاس نماز

وی درباره فواید برگزاری اجلاس نماز گفت: اجلاس نماز حداقل افراد را به فکر می‌اندازد که باید حرکت کنند، در این اجلاس حدود هزار مقاله و هزار و ۸۰۰ اثر ایده و تجربه به ارسال شده که می‌تواند در ترویج فرهنگ نماز کمک کند.

رئیس ستاد اقامه نماز با بیان اینکه نماز اگر احیا شود بسیاری کارها درست می‌شود، گفت: همه کمال‌های انسان در نماز است، مانند شیر مادر که همه ویتامین‌ها در آن است. همه چیز در نماز است، من کتابی نوشتم و ۱۵۰ حکمت نماز را در آن آوردم. باید فواید نماز را به مردم نشان دهیم که بیشتر به سمت آن گرایش پیدا کنند.

نشست خبری بیست و نهمین اجلاس سراسری نماز

تدوین سند چشم‌انداز ۲۰ ساله نماز

زرهانی قائم مقام ستاد اقامه نماز درباره برنامه های پیش بینی شده برای تعامل بیشتر میان متولیان مساجد و سایر نهادهای اجتماعی مانند مدارس و خانواده به ایرنا گفت: در فراخوان اعلام شده چند موضوع به این مساله اختصاص یافته است و بعد از اجلاس کارگروه هایی تشکیل می شود و روی چه باید کردها متمرکز می شوند. در واقع مجموعه راهکارهایی تدوین می شود که مساجد، مدارس و دانشگاه های فرهنگیان چه باید کنند و سپس نتایج این راهکارها اعلام عمومی می شود در واقع مجموعه راهکارهایی که برای تشریک مساعی خانواده ها، مدارس، معلمان، دانشجویان و مساجد شامل رهیافت هایی خواهد بود که اعلام می شود.

وی افزود: برگزاری دوره های آموزشی برای خانواده ها، اساتید دانشگاه ها و مربیان امور تربیتی یکی از برنامه های این ستاد است که تمام این سرفصل ها و دوره های آموزشی آن تعیین شده است به گونه ای که این دوره ها از طریق امامان جماعت، مدیران مدارس غیرانتفاعی شهر تهران و شش استان دیگر آغاز شده و استمرار پیدا خواهد کرد. چون فکر می کنیم مقدمه هر تحولی نیازمند شناخت و معرفت لازم و انتقال دانش ها و بینش های جدید است.

قائم مقام ستاد اقامه نماز با ارائه گزارشی از روند برگزاری بیست و نهمین اجلاس سراسری نماز اظهار داشت: برای فرهنگ سازی نماز کارهای مختلفی انجام شده که یکی از آنها تهیه سند ۲۰ ساله مربوط به سال های ۱۴۰۱ تا ۱۴۲۰ است و یک سند پنج ساله نیز در دست اقدام است که بیشتر آن تهیه شده است.

وی با اشاره به وضعیت مالی ستاد اقامه نماز گفت: این ستاد در حدود صد نیرو دارد و فعالیت ها از طریق شوراهای اقامه نماز در ادارات و سازمان ها صورت می گیرد و با اجرای طرح امین حدود ۲۰ هزار نفر برای اقامه نماز به مدارس می روند.

وی از دست اندرکاران وزارت کشور، دانشگاه فرهنگیان و وزارت آموزش و پروش برای همکاری در برگزاری اجلاس بیست و نهم نماز تقدیر کرد و گفت: استقبال مردمی از جشنواره نماز تا نماز به گونه ای بود که بیش از ۲۴ هزار اثر به دبیرخانه رسید که در نهایت ۹۰۰ مقاله پذیرفته شد و تجارب و مقالات در کارگروهی متشکل از اساتید دانشگاه فرهنگیان مورد بررسی قرار گرفته و از ۱۰ مقاله گزارشی در مراسم اجلاس ارائه خواهد شد. همچنین استودیوی شاد در کنار اجلاس برگزار می شود و مسایل حاشیه ای را با حضور کارشناسان، برگزیدگان و فعالان مطرح می کنیم.

زرهانی افزود: ۷۰۰ هزار دانش آموز دختر پایه سوم در آستانه تکلیف هستند که جشن های تکلیف در مدارس برگزار می شود.  مسابقات نماز از سوی آموزش و پرورش در مدارس در حال برگزاری است و یکی از کارهای صورت گرفته توانمندسازی مدیران است به گونه ای که قبل از کرونا ۶ هزار نفر روحانی برای اقامه نماز به مدارس اعزام می شدند ولی اکنون درحدود ۴۵ هزار روحانی داریم.

 

تجلیل از هفت نهاد در اجلاس سراسری نماز با حضور رئیس جمهوری

حسن قشقایی دبیر کمیته ارزشیابی اجلاس سراسری نماز از بررسی عملکرد دستگاه های شایسته تقدیر خبر داد و گفت که قرار است از هفت دستگاه با حضور رییس جمهور و از ۱۳ دستگاه با حضور وزرا در روز پنجشنبه تجلیل شود.

وی از رونمایی سامانه ای خبر داد که در نوروز سال آینده وضعیت نمازخانه های بین راهی در جاده‌های کشور را اعلام خواهد کرد.

سیدعلی مهدیان معاون برنامه ریزی و نظارت و ارزیابی ستاد اقامه نماز درباره عملکرد ستاد در سازمان ها و وزارتخانه ها گفت: مجموعه کارگروه های مشورتی متناسب با نهادها و دستگاه ها وجود دارد که بر اساس وظایف نهادها دسته بندی می شوند. مثلا برخی بر اساس عملکردشان ماهیت علمی آموزشی یا تبلیغی و ترویجی دارند.

وی افزود: در استان ها و مرکز مجموعه جلساتی در طول سال برگزار می شود و نظام نامه های عملکردی دستگاه های اجرایی شامل استانداردسازی فضاهای اقامه نماز در مراکز اداری و بین راهی، تجلیل و تقدیر از فعالان اقامه نماز، شناسایی مشکلات و موانع اقامه نماز در جامعه به همراه راهکارها در قالب کتاب الکترونیک در پایگاه اطلاع رسانی ستاد اقامه نماز بارگذاری شده که در قسمت اسناد بالادستی قابل استفاده همگان است.

برگزاری اجلاس با موضوع نماز، مدرسه، دانشگاه، خانواده و معلمان آینده

دبیر ستاد اقامه نماز گفت: اجلاس بیست و نهم با موضوع نماز، مدرسه، دانشگاه، خانواده و معلمان آینده برگزار می‌شود و ستاد اقامه نماز، وزارت کشور، دانشگاه فرهنگیان و آموزش و پرورش برگزارکننده اجلاس هستند، همچنین هزار مقاله و هزار و ۸۰۰ مطلب، تجارب و ایده به دست ما رسیده است، در فراخوان اجلاس ۲۱ محور مطرح شد و آثار بر اساس آن به دست ما رسید و مورد داوری و مطالعه گرفت، اهم آثار در اجلاس در اختیار قرار عموم قرار می‌گیرد.

در ادامه نشست خبری بیست و نهمین اجلاس نماز باقری مدیر‌کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش گفت: اجلاس امسال نماز فرصتی است برای فرهنگ‌سازی نماز در بین کودکان و نوجوانان به ویژه دانش‌آموزان و به همین دلیل وظایف ما سنگین است. در سال تحصیلی جاری ۷۰۰ هزار دانش‌آموز دختر و ۶۶۰ هزار دانش‌آموز پسر در آستانه تکلیف داریم و برای جشن تکلیف آنها در حال برنامه‌ریزی هستیم.

 

برگزاری مسابقه نماز در شبکه شاد

وی با بیان اینکه همزمان با اجلاس، مسابقه نماز را هم در شاد شروع کردیم، گفت: همزمان با برگزاری اجلاس علاوه بر حضور رسانه‌ها در کنار اجلاس، استودیوی شاد را هم داریم و معلمان و دانش‌آموزان را در اجلاس سهیم می‌کنیم تا اجلاس را به خوبی در سراسر کشور گسترش دهیم.

 

۶۲ هزار نمازخانه در مدارس دائر است

میکائیل باقری مدیرکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش نیز در پاسخ به خبرنگار ایرنا، گزارشی از وضعیت اقامه نماز در مدارس ارائه داد و گفت: حدود سه هزار مسجد در جوار مدارس وجود دارد که در طرح پیوند مسجد، مدرسه و منزل اجرا می شود و اخیرا نامه ای برای ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور فرستادیم و اعلام کردیم نشست های دانش آموزی در مدارس برگزار شده است.

مسئول کمیته فرهنگی اجلاس نماز افزود: همچنین ۱۱۰ هزار مدرسه در کشور داریم که تقریبا ۲۵ هزار مدرسه کمتر از ۲۰ دانش آموز دارد و بقیه مدارس یعنی حدود ۶۲ هزار مدرسه دارای نمازخانه است که یا به شکل نمازخانه مستقل، نمازخانه چندمنظوره یا نمازخانه کلاسی دائر است.

حجت الاسلام سیدمحمدعلی میرمحمدی درباره وضعیت نماز در دانشگاه فرهنگیان گفت: مدتی پیش یک نظرسنجی از دانشجویان دانشگاه فرهنگیان انجام شد و بر اساس این نظرسنجی ۵۰درصد از دانشجویان در نماز جماعت شرکت می کنند.

حامد صالحی مدیر روابط عمومی ستاد اقامه نماز با اشاره به فعالیتهای کمیته روابط عمومی بیست و نهمین اجلاس سراسری نماز، گفت: با عنایت به انتشار فراخوان اجلاس در تمام رسانه ها، پوستر و تیزر اجلاس نیز تهیه و در فضای مجازی و رسانه ها پخش شده است.

وی افزود: سلسه مصاحبه های تخصصی با اساتید حوزه و دانشگاه و مفاخر و هماهنگی جهت پخش برنامه های نمازی در برنامه های رسانه ملی و اعزام کارشناس و میزد گرد و… از دیگر اقدامات کمیته روابط عمومی و اطلاع رسانی می باشد.

مدیر روابط عمومی ستاد اقامه نماز گفت: هماهنگی با رسانه ملی در خصوص پخش زنده مراسم اجلاس و هماهنگی جهت حضور قائم مقام و نماینده رئیس جمهور در امر نماز در گفتگوی ویژه خبری و تولید محتوا با محوریت موضوع اجلاس و پخش در شبکه های اجتماعی در این کمیته پیگیری و انجام شده است.

موضوع های بیست و نهمین اجلاس سراسری نماز در ۱۷ بخش است که شامل نقش معلم در پیوند نماز و مدرسه، ارائه الگو برای جایگاه معلم و رابطه نماز، مدرسه و خانواده، نماز و نقش معلم در تجربه زیسته معلمان و نقش فناوری و فضای مجازی در پیوند معلم، نماز و مدرسه، نقش ساحت زیباشناسی و هنر در تسهیل پیوند نماز با مدرسه و مسجد، پیوند نماز با عناصر برنامه درسی تربیت معلم، نقش بصیرت و تدبر در عمق بخشی به پیوندهای نماز با ارکان مدرسه، معلم؛ نماز، مدرسه و تربیت اجتماعی و ایده های عملی در شیوه های دعوت دانش آموزان به نماز در مدارس و مساجد است.

از دیگر موضوع های این اجلاس الگوهای خلاقانه در ایجاد همگرایی و تعامل بین مسجد، مدرسه و خانه، تجربه حضور روحانی مساجد و نهادها در مدارس همجوار و جذب دانش آموزان و خانواده آنان به مسجد، تجربه موفق متولیان مدرسه و مسجد در پیوند خانه، مدرسه و مسجد، الزامات و بایسته های ورود مبلغین و روحانیون به مدرسه و شیوه های همگرایی متولیان مدرسه و مسجد در جلب تقویت طرح پیوند نماز، خانه، مدرسه و مسجد، الگوهای موفق هیئت های اندیشه ورز و شوراهای نماز مدارس، ایده ها و الگوهای موفق رونق نماز مدارس توسط دانش آموزان و الگوهای موفق در پیوند مسجد، مدرسه و خانه در کشورهای اسلامی است.

ستاد اقامه نماز با برگزاری اجلاس سالانه نماز، در صدد تقویت باورها و معرفی ارزش های نماز است تا حساسیت بیشتری در بین متولیان فرهنگی کشور به منظور ترویج و توسعه فرهنگ نماز در جامعه ایجاد کند و از این رهگذر، ضمن برخورداری از جامعه ای پویا، دیندار و پاسدار ارزش های دینی، موجب بالندگی معنوی روز افزون ایران اسلامی شود. منادی این تلاش سازمان یافته مقدس، رهبر انقلاب است که با پیام های پر محتوا و راهگشا، پرچمدار این جهاد مقدس است.

رهبر معظم انقلاب در پیامی به اولین اجلاس سراسری نماز که در جوار حرم امام رضا (ع) در سال ۷۰ برگزار شد، این اجلاس را یکی از شایسته ترین و ضروری ترین کارهایی دانستند که باید در جمهوری اسلامی صورت می گرفت و ستاد اقامه نماز و دستگاه های فرهنگی کشور را بر آن داشت تا بر اساس رهنمودهای ایشان، همه ساله با بسیج همگانی کشور، تلاش نماید تا حق این فریضه معنوی را آن گونه که شایسته است، به جای آورد.

اجلاس های سراسری نماز در راستای تحقق اهدافی همچون حساس نمودن مدیران و عموم مردم در رفع کمبودها و موانع اقامه نماز در جامعه، تلاش در جهت فعال نمودن ظرفیت های بالقوه جامعه در زمینه اقامه نماز، تحقق پیام ها و انتظارات مقام معظم رهبری، جلب همکاری و مشارکت نهادهای مردمی و دستگاه ها در برنامه های توسعه و ترویج فرهنگ نماز، معرفی تجربیات و ایده های موفق در ترویج نماز و همچنین ارائه نتیجه ارزیابی سالیانه دستگاه ها در زمینه اقامه نماز و تقدیر از فعالان و تذکر به غیر فعالان برگزار می شود.

این اجلاس دارای کمیته های تخصصی، علمی – پژوهشی، فرهنگی و فوق برنامه، تبلیغات و اطلاع رسانی، ارزشیابی و همچنین پشتیبانی و خدمات است. بیست و هشتمین اجلاس سراسری نماز در سال ۹۸ و قبل از شیوع ویروس کرونا برگزار شد و امسال بیست و نهمین اجلاس به صورت حضوری با عنوان نماز، مدرسه، دانشگاه، خانواده و معلمان در سالن غدیر وزارت کشور برگزار خواهد شد.

گالری تصاویر

 

پخش فیلم نشست خبری بیست و نهمین اجلاس سراسری نماز

 

 

 

منبع: سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا و خبرگزاری ایرنا

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button