اخبارحوزه ریاستمقالات و یادداشت ها

یادداشت قائم مقام ستاد اقامه نماز با عنوان «رمضان، مکتب تهذیب نفس» منتشر شد

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز، همزمان با فرا رسیدن ماه رمضان، ماه بندگی خدا، یادداشت سید احمد زرهانی قائم مقام ستاد اقامه نماز با عنوان «رمضان، مکتب تهذیب نفس» منتشر شد.

متن یادداشت به شرح ذیل است:

در فرهنگ اسلامی و ایرانی تمشیت و سازماندهی مناسبات انسانی بر سه پایه استوار بوده است:

۱.تهذیب نفس

۲.تدبیر خانواده

۳.سیاست مدن

در اثر بحرانهای فرهنگی برخاسته از حاکمیت اومانیسم و استقرار راسیونالیسم ودوری از دین حنیف، تمدن غرب موضوع تهذیب نفس را رها کرده است و در نتیجه هم کیان خانواده به خطر افتاده است و هم جوامع بشری از نظام های حکومتی معقول و عادلانه محروم شده اند. رواج شهوات افسار گسیخته و تزلزل در استحکام و سلامت خانواده و سرکشی و قدرت طلبی سیاستمداران مادیگرا و سرمایه سالار فضای زندگی را مکدر کرده است و مستضعفان جهان را در کمند فقر و پریشانی گرفتار ساخته است.

به همان اندازه ای که سردمداران فرهنگ و تمدن مادی از دین و فطرت و اخلاق فاصله گرفته اند، مردم اسیر گردابها و بحرانهای اجتماعی و روانی شده اند. وقوع ده ها جنگ خانمانسوز در صد سال اخیر ناشی از طغیان نفس اماره و کجروی حاکمان ناصالح و سلطه مکاتب مادیگرایی است.

یکی از دستاوردهای تمدن سکولار در غرب رواج خشونت و جنگ افروزی است. تاریخ جنگهای جهانی اول و دوم و جنگ ویتنام و اشغال افغانستان و دامن زدن به آتش جنگهای غرب آسیا و نبرد روسیه و اوکراین، حمایت بی دریغ از اسرائیل غاصب و قتل عام مردم فلسطین نمونه هایی از قساوت قلب و خشونت منبعث از تسلط فرهنگ ماتریالیسم است.

طغیان و تجاوز از ویژگی‌های نفوس نامهذب و شهوت آلود است. تمکین در برابر حق و پیمودن راه عدالت و رعایت حقوق انسانها از خصوصیات نفوس مطهر و مهذب و مزکی است.

التزام به دین حنیف و اعتقاد به مبداء و معاد وعمل به احکام الهی تنها راه شکوفایی فطرت و تحکیم مبانی عقلانی و رواج اخلاق فاضله و ایمنی از شر رذائل و مهار سرکشی های نفس اماره بالسوء است.

ماه رمضان ماه تقرب به پروردگار و مکتب انسان سازی و تزکیه نفس و کسب فضیلت های اخلاقی و دفع رذایل است.اگر شهوات سرکش در کوره رمضان ذوب شوند و نفس مزکی و معتدل شود ، فرد و اجتماع از گزند شرارتها مصون می مانند و بنای خانواده به منزله رکن جاودان تمدن انسانی مستحکم می شود.

ادعیه وارده در شهر صیام و مناجات های لیالی قدر فی نفسه یک دانشگاه معظم و سرشار از معارف الهی به شمار می روند و در ساختن شخصیت انسان و نزدیکی به خدا نقش بی بدیل دارند.

امروزه بخشی از جامعه متاثر از زرق و برق و جاذبه های کاذب نظام لیبرال دمکراسی و برخی مشکلات داخلی با خطر غفلت و دوری از معنویت مواجه شده است.

یکی از وظایف معنوی کسانی که در پرتو خورشید درخشان قرآن و عترت و با پرچم

” الذین یبلغون رسالات الله” حرکت می کنند، فراخواندن نسل نو به مساجد و مراسم دینی و تبیین فلسفه احکام دین و توضیح اسرار و آثار نماز و روزه و دیگر واجبات و عبادات الهی است.

اگر نوجوان مکلف بداند که صوم و صلوه چه نقشی در تامین سعادت دنیوی و اخروی وی دارند، با سهولت زیر ایوان مرتفع توحید در برابر خدای یکتا سر تعظیم فرود می آورد و حلاوت “وارکعوا مع الراکعین” را می چشدو دل به خدای رحمان می سپارد.

استکبار جهانی که چشم طمع به استقلال وتمامیت ارضی ایران دارد و برای تصاحب نفت و گاز و معادن ما نقشه می کشد و از مقاومت اسلامی بستوه آمده است، چهره دین و انقلاب اسلامی را معکوس و مخدوش به آینده سازان نشان می دهد

فرصت رمضان وسیله ای کارساز برای بیان فلسفه نماز و روزه و کمک به تهذیب نفوس فرزندان این آب و خاک موحد پرور و روشنگری بر مدار اندیشه های ولی امر مسلمین امام سیدعلی خامنه ای متع الله المسلمین بطول بقائه است.

پاسداری از ارزشهای الهی و پرورش معنوی و رشد اخلاقی کودکان و نوجوانان مستلزم تحول در نظام آموزش وپرورش است.

ایجاد ارتباط بین مساجد و مدارس و دانشگاهها در ماه رمضان میسرتر است زیرا فطرت ها بیدارتر ودلها مستعدتر برای دریافت انوار قرآنی است.

 

از همکاران در ستاد اقامه نماز انتظار دارد که مدیران فرهنگی و آموزشی و دینی جامعه را برانگیزانند تا با نشریک مساعی و هم افزایی برای تبدیل فرصت طلایی رمضان به مکتب تهذیب نسل نو و تبیین حقایق دین همت گمارند.

وقتی دشمن با بهره گیری از فناوری ارتباطات و اطلاعات و رسانه ها و فضای مجازی و ظرفیت های دیپلماتیک با همه وجود در جهت مسخ اندیشه ها و آراء فرزندان ما تکاپو می کند، به طریق اولی ما باید با همان ابزار و با به کار گیری همه امکانات ملی برای نجات طیفی از گل های بستان انقلاب اسلامی از خطر پژمردگی برنامه ریزی کنیم.

 

سیداحمد زرهانی

قائم مقام ستاد اقامه نماز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا