حجت الاسلام قرائتی: نماز از واجبات است و برای مستحبات نباید به حاشیه رانده شود
رییس ستاد اقامه نماز تاکید کرد که نماز از واجبات است و برای مستحبات نباید به حاشیه رانده شود.
به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز،حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی، رییس ستاد اقامه نماز در جلسه شورای عالی توسعه و ترویج فرهنگ اقامه نماز آموزش و پرورش که با حضور وزیر آموزش و پرورش و اعضای ستاد، در روز دوشنبه نوزدهم شهریورماه در محل وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، به دو گونه ورود در قرآن اشاره کرد و گفت: یک نوع آن ورود مردم در دین و دیگری ورود دین در مردم است که چه اندازه دین در جان و روح مردم نفوذ میکند و اثر میگذارد.
وی با ذکر روایات و احادیثی از قرآن به بیان ضرورت ترویج نماز تاکید کرد و گفت: ترویج نماز کاری دلی و عمیق است و برای اینکار باید دارای همت والا و نور یقین و ایمان بود.
قرائتی با بیان اینکه نماز از واجبات است و برای مستحبات نباید به حاشیه رانده شود گفت: مدیران و معلمان نقش مهمی در ترویج فرهنگ نماز دارند.
وی تاکید کرد که مدیران و مسوولان باید با دانش آموزان در این زمینه گفتگوهای خصوصی و چهره به چهره داشته باشند تا با روشنگری و تبیین فلسفه نماز، آن را عمق بخشی کنند.
حجت الاسلام محسن قرائتی اظهار کرد: ضروری است دین در جامعه نمود داشته باشد و بین دانش آموزان و معلمان دیده شود.
وی با اشاره به احادیث و روایات قرآنی، بر ترویج فرهنگ اقامه نماز و ترویج آن در مدارس و در بین دانش آموزان تاکید کرد.
قرائتی با بیان اینکه با دانش آموزان گفت و گوی خصوصی و تن به تن درباره اقامه نماز داشته باشیم بیان کرد: معلمان باید دین دار باشند تا بتوانند دانش آموزان را دین دار کنند همچنین دین را باید در بین مردم جامعه ترویج داد.
سید احمد زرهانی قائم مقام ستاد اقامه نماز گفت: خدا را شاکریم که در طلیعه وزارت جدید شورای عالی نماز برگزار شد و در آغاز سال تحصیلی پیش رو این اتفاق بسیار فرخندهای است که قرار است نماز جماعت دانشآموزی در سراسر مدارس کشور برگزار شود.
وی گفت: پایش اقامه نماز و ارزیابی میدانی و بر اساس واقعیات میدانی بسیار مهم است، در خصوص زنگ نماز و بحث تغییر اوقات شرعی در طول سال و تفاوت اوقات شرعی شهرها و استانها پیشنهاد میشود تعیین زمان و برگزاری نماز به شوراهای آموزش و پرورش استانها اختیار لازم جهت تصمیمگیری تفویض شود.
زرهانی گفت: سند منشور اقامه نماز در مدارس و مراکز تربیتی نیز به عنوان تفاهمنامه همکاری فی مابین وزارت آموزش و پرورش و ستاد اقامه نماز تهیه و تنظیم شده است و امید است در راستای تحقق اهداف آن شاهد اتفاقات مبارک در سال تحصیلی جدید باشیم. در همین راستا همه امکانات ستاد اقامه نماز در خدمت آموزش و پرورش است.
محمد حسین پورثانی معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش نیز دراین جلسه گفت: طبق پژوهشهایی که انجام شده؛ هرچه دانش آموزان نسبت به نماز مقید باشند کمتر دچار آسیبهای اجتماعی میشوند.
وی ادامه داد: امسال بنا داریم در۶۰ هزار مدرسه امام جماعت برای اقامه نماز حضور داشته باشد.
معاون پرورشی و فرهنگی در ادامه به برنامههای این معاونت پرداخت و گزارشی درباره جزییات ترویج فرهنگ نماز ارائه داد.
در ادامه احمد محمودزاده، رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و مشارکتهای مردمی درباره برنامههای مشترک سازمان با معاونت پرورشی در راستای ترویج هر چه بهتر و بیشتر فرهنگ نماز بیان کرد: اقدامات شایستهای در حوزه مدارس غیردولتی انجام شده است. در سال جاری نیز مقدمات چند برنامه مشترک در حال انجام و پیگیری است .
وی در ادامه از معرفی و تقدیر مدارس نمونه نماز خبرداد وگفت: تمام این امور در همکاری و با اهتمام ویژه مدیران و اعضای ستاد اقامه نماز انجام میشود.
محمدمهدی کاظمی، معاون متوسطه وزارت آموزش و پرورش در ادامه جلسه با اشاره به نقش معلمان ناظر بر موضوعات تربیتی گفت: در کنار شادابسازی مدارس در حوزه آموزش، باید فضای مطلوبی برای نمازخانهها فراهم کنیم زیرا مدارس یک موقعیت تربیتی هستند.
محمود امانی طهرانی، دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش هم تاکید کرد: ارائه گزارشی جامع از وضعیت ترویج نماز در مدارس باید انجام شود تا درباره چگونگی و راهکارهای آن تصمیم موثر گرفته شود. بنابراین باید گزارشی از وضعیت نماز در مدارس داشته باشیم.
در ادامه جلسه دیگر اعضای این شورا مباحثی را درباره راهکارهای موثر در ترویج فرهنگ نماز با ضریب نفوذ بیشتر در مدارس سراسر کشور بیان کردند.
گفتنی است در این جلسه، تفاهم نامه ای بین وزیر آموزش و پرورش و رئیس ستاد اقامه نماز پیرامون موضوع اقامه نماز در مدارس، منعقد شد.
منبع: مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش