اخبار

سواد نماز | چگونه فرزندانمان را از نماز زده نکنیم؟

برای جذب کودکان به نماز، سخت‌گیری در شیوه‌ی نماز خواندن آن‌ها، به‌ویژه در سنین پایین، نتیجه عکس دارد و باعث دوری آن‌ها می‌شود. امام زین‌العابدین(ع) نیز با آسان‌گیری، فرزندان خود را به اقامه نماز ترغیب می‌کردند، زیرا تداوم، کیفیت نماز را به مرور زمان بهبود می‌بخشد.

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز، حجت‌الاسلام والمسلمین ابوالفضل ساجدی از کارشناسان مسائل کلامی در سلسله جلسات گوناگون به روش‌های ترغیب نسل نو به نماز پرداخت که در شماره‌های گوناگون تقدیم شما مخاطبان فرهیخته خواهد شد.

«چگونه می‌توانیم فرزندان خود را به نماز تشویق کنیم؟»

یکی از راهکارهای مؤثر، به‌ویژه در دوران کودکی و پیش از رسیدن به سن بلوغ، این است که در شیوه نماز خواندن آن‌ها سخت‌گیری نکنیم.

گاهی اوقات والدین، یا برادر و خواهر بزرگ‌تر، هنگام نماز خواندن کودک، او را در نوعی محاصره انتقادی قرار می‌دهند.

یکی از آن‌ها می‌گوید: «چرا نمازت را کوتاه خواندی؟»، دیگری می‌پرسد: «چرا هنگام رکوع درست نایستادی؟» هر یک به نوعی به شیوه نماز خواندن کودک ایراد می‌گیرند.

این‌گونه برخوردها، به‌تدریج موجب می‌شود که کودک نسبت به نماز احساس منفی پیدا کند و به‌جای آنکه علاقه‌مند به آن شود، از آن دوری گزیند.

در زمان امام زین‌العابدین علیه‌السلام، نمازها به‌صورت پنج‌گانه و در وقت‌های جداگانه خوانده می‌شدند.

مستحب نیز هست که اگر امکان دارد، نمازها در پنج وقت به‌جا آورده شوند؛ البته اگر نماز جماعت باشد، استحباب آن بیشتر است، ولی اگر به صورت فرادی انجام شود، همچنان در پنج وقت خواندن آن فضیلت دارد.

با این حال، امام زین‌العابدین علیه‌السلام خودشان نماز را در پنج وقت به‌جا می‌آوردند، اما به فرزندانشان توصیه می‌کردند که نماز مغرب و عشاء را با هم و همچنین نماز ظهر و عصر را با هم بخوانند.

زمانی که از حضرت سؤال شد چرا چنین توصیه‌ای به فرزندان خود دارند، ایشان فرمودند: «این روش بهتر است از آنکه کودکان بخوابند و نماز نخوانند!»

از این رو، امام زین‌العابدین علیه‌السلام از طریق آسان‌گیری و سهل‌گیری در انجام نماز، کودکان را به اقامه نماز ترغیب و جذب می‌کردند.

بنابراین، ما نیز باید از سخت‌گیری در شیوه نماز خواندن کودکان، به‌ویژه در سنین پایین، اجتناب کنیم و آن‌ها را مورد فشار و آزار قرار ندهیم.

اگر کیفیت نماز آن‌ها در ابتدا ضعیف باشد، جای نگرانی نیست؛ چراکه به مرور زمان و با استمرار، ان‌شاءالله نماز آنان تقویت خواهد شد.

منبع: خبرگزاری حوزه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا