به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان ایلام، دوره آموزشی آشنایی با معارف نماز و شیوههای فرهنگ سازی نماز در سفر ویژه رانندگان ناوگان حمل و نقل با تدریس علی انصاریان از اساتید تخصصی و بومی استان و در محل نمازخانه ترمینال مسافربری شهر ایلام در روز سه شنبه شانزدهم مردادماه برگزار شد.
انصاریان در ابتدای دوره آموزشی آشنایی با معارف نماز و شیوههای فرهنگ سازی نماز در سفر به تشریح شرایط مسافر پرداخت و گفت: مسافر در اصطلاح شرعی تعریف خاص خودش را دارد. یک نفر از یک مبدأ مشخص به سوی مقصدی حرکت میکند.
وی افزود: اولین و اصلیترین شرط مسافر این است که قصد سفری داشته باشد که رفت و برگشت آن حداقل ۸فرسخ راه باشد. بیشتر مراجع عظام مبنای ۸ فرسخ شرعی را برابر ۴۵کیلومتر دانستهاند، اما مقام معظم رهبری اخیرا نظر به ۴۷کیلومتر دادهاند.
مربی بومی نماز استان اضافه کرد: دومین شرط مسافر این است که حداقل مسیر رفت آن ۴ فرسخ شرعی باشد. در تعیین طول مسیر رفت و برگشت، محل مقصد ملاک نیست، بلکه طول مسیری که مسافر طی میکند مهم است. مثلا اگر شما از جادهای رفتید که تا مقصد کمتر از ۴ فرسخ بود، اما مجموع رفت و برگشت شما همان ۸ فرسخ شد، مسافر نیستید اما اگر به همان مقصد با مسیری رفتید که ۴ فرسخ را پر کرد حکم مسافر بر شما جاری میشود. مثلا اگر مسیر رفت ۵ فرسخ و مسیر برگشت ۳ فرسخ باشد، یعنی مجموع سفرتان بیشتر از ۸ فرسخ باشد، حکم مسافر را خواهید داشت.
انصاریان ادامه داد: هنگامی که احکام مسافر بر شخص جاری است، تنها نمازهای ۴ رکعتی را باید بهصورت ۲رکعتی بخواند؛ یعنی نمازهای صبح و مغرب او همان ۲ و ۳ رکعتی باقی میماند. برای نیت نماز شکسته هم لازم نیست شخص در نیتش به واژه شکسته اشاره کند. همین که قصد خواندن نماز شکسته دارد و نیت نیز همین باشد کافی است.
وی در پایان دوره آموزشی آشنایی با معارف نماز عنوان کرد: اعمال ما هنگامی مقبول درگاه ایزد منان قرار میگیرد که دارای اخلاص باشد. اگر اعمال ما فقط برای رضای خدا و عبادت رب العالمین باشد مورد تایید قرار گرفته و تأثیر آن در زندگی انسان مشخص میشود.
این دوره با همکاری اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان و با حضور رانندگان ناوگان مسافری بین شهری برگزار شد.