اخبارتهرانمعاونت ‌برنامه ریزی، نظارت و ارزیابی

جلسه شورای اقامه نماز اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان تهران برگزار شد

به گزارش روابط‌ عمومی ستاد اقامه نماز استان تهران، جلسه شورای اقامه نماز اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان تهران با حضور مهدیان معاون برنامه ریزی و ارزیابی ستاد اقامه نماز کشور، بهشتی مشاور استاندار و مدیر ستاد اقامه نماز استان تهران به همراه حق لطفی مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان و حجت الاسلام ناصری دبیر شورای اقامه نماز سازمان راهداری در روز یکشنبه بیست و سوم دی ماه  برگزار شد.

در ابتدای این جلسه بهشتی با تبریک ایام ماه رجب و انتصاب مدیرکل جدید راهداری استان تهران با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در اجلاس های سراسری نماز بیان کرد: مسئولیت اقامه نماز هر دستگاه با بالاترین مقام مسئول آن دستگاه است. خداوند در قرآن کریم نیز می فرماید آنهایی که وظیفه حکمرانی جامعه اسلامی را برعهده دارند، مسئول برقرای نماز در جامعه مسلمین نیز هستند.

مدیر ستاد اقامه نماز با اشاره به تاکیدات رهبر انقلاب در اجلاس‌های سراسری نماز بر ۴ محور اصلی گفت:  اولین مورد تمهید است، بایستی تمهید  اقامه نماز و فراهم کردن مقدمات نماز چه در شهر و چه در مسیر صورت گردد. هرجا انسان مسلمان اراده کند باید بستر نماز برای او فراهم باشد.

وی افزود: مورد دوم تعلیم نماز است. ما باید احکام ، آداب و آثار نماز را تحت عنوان واجبات و فرایض برای جامعه بویژه ی نسل نو و فرزندان و زیردستان خود کاملاً توضیح و آموزش دهیم.

بهشتی گفت: مورد سوم تبلیغ نماز است.  مبلغین و دستگاه های مرتبط با امر تبلیغ مکلفند با روش های نوین؛ نماز را در اولویت امور خود قرار دهند و از جهت بصری و سمعی تولیدات فاخری صورت گیرد. همچنین مورد چهارم تشویق است. که یکی از دستور های رهبر معظم به اجلاس های نماز برای ارزیابی و نظارت روند پیشبرد فعالیت های نماز در دستگاه های اجرایی بوده است که در این راستا توقع ایشان معرفی و تشویق دستگاه های برتر و پیشرو بوده است. تشویق به معنای الگو و شاخص سازی جهت رسیدن هر چه سریعتر به اهداف عالی اقامه نماز است.

بهشتی در ادامه با بیان اهمیت استان تهران و ویژگی های منحصر به فرد فرهنگی و جمعیتی این استان گفت: با توجه به جمعیت ۲۰ میلیونی استان تهران و جمعیت ۳ میلیونی شناور آن که باعث ایجاد مسیرهای پرتردد مواصلاتی می‌شود. با وجود زحمات بسیار فراوان راهداری همچنان به نمازخانه هایی با فضای مناسب جهت ارتباط معنوی و اقامه نماز در تعدادی از مسیرهای بین راهی مانند دماوند و فشم به تهران نیاز مبرم احساس می‌شود. ۵۲ مجتمع رفاهی و خدماتی در راه های مواصلاتی داریم که با کمک و تلاش عزیزان راهداری و ستاد اقامه نماز لازم است تیم های نظارتی پیوسته مشغول نظارت باشند و صرفا منوط به ایام سفر که کمیته های خدمات سفر شکل می گیرد نباشد. به نظر می رسد این تیم متشکل از راهداری و ستاد اقامه نماز حداکثر ۳ ماه یکبار نظارت و ارزیابی دقیق تری در کیفیت امر اقامه نماز و نمازخانه های بین‌راهی صورت گیرد و مهم ترین ثمره این مصوبه استمرار در نظارت باشد.

بهشتی افزود: همچنین مصوب گردد تا کارگروه فکری چابک و متشکل از افراد خوش فکر برای امکان سنجی و ظرفیت شناسی نمازخانه‌ ها و امر اقامه نماز در محور های مواصلاتی تشکیل شود و با تشکیل مستمر حداقل ماهی یکبار به بهبود کیفیت نمازخانه ها کمک کند. علاوه بر این در حوزه آموزش نیز ستاد آمادگی دارد دوره هایی را برای رانندگان و بهره برداران مجتمع های خدمات رفاهی تدارک بیند.

مهدیان معاون برنامه ریزی و ارزیابی ستاد اقامه نماز کشور در رابطه با تکالیف سازمان راهداری خاطر نشان کرد: در آیین‌نامه هیئت وزیران که در دولت گذشته تصویب شد در ماده ۱۱ این آیین‌نامه در ۶ بند به مجموعه تکالیف وزارت راه و شهرسازی و سازمان راهداری اشاره شده است که شامل رعایت حقوق نماز مسافرین توسط رانندگان، شناسایی مسیرهای مواصلاتی و فراهم سازی نمازخانه به این معنا که در طرح‌های عمرانی شهر و شهرک سازی و راهسازی، مکان مناسب و متناسب به­ منظور احداث مسجد و نمازخانه پیش بینی شده و الگوسازی و گفتمان‌سازی و تولیدمحتوای مناسب آداب و اسرار نماز و آموزش رانندگان از طریق مرکز تخصصی نماز و فعالیت در فضای مجازی مثل صفحه قرار هفده می باشد.

جلسه شورای اقامه نماز اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان تهرانجلسه شورای اقامه نماز اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان تهرانجلسه شورای اقامه نماز اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان تهرانجلسه شورای اقامه نماز اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان تهران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا