به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز، مجتبی توکلی رییس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به سختی کار مانوس کردن دانشجویان با نماز، اظهار کرد: هم نمازخوان کردن هم نمازخوان نگاه داشتن دانشجویان در دانشگاه سخت است و به کار ریشه ای نیاز دارد؛ اگر نماز ریشه ای باشد و در عمق و روح جوانان رسوخ کرده باشد به راحتی ترک نمی شود.
رییس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی اهواز ادامه داد: طبق آموزه های دینی و روان شناسی، بیش از ۷۰ تا ۸۰ درصد شخصیت کودکان تا هفت سالگی شکل می گیرد لذا ما باید به جای رویکرد مسجد، مدرسه و دانشگاه، رویکرد کودکستان، مسجد، مدرسه و دانشگاه را درپیش بگیریم. نه به آن مفهومی که امروزه از آن به شست و شوی مغزی تعبیر می شود بلکه به آن مفهومی که حق و درست و بدون بزرگی نمایی است.
وی تصریح کرد: باید واقع بینانه صحبت و از افسانه پردازی اجتناب کرد؛ با ایجاد رعب و وحشت نمی شود دین را به نسل نو معرفی کرد. باید یک اقدام ریشه ای صورت بگیرد، باید از کودکستان و خانواده شروع کنیم.
توکلی افزود: افرادی که برای مهدکودک ها و مدارس دبستانی انتخاب می شوند باید افراد آموزش دیده و متشرع باشند چون معلمان پرورشی و آموزگاران نقش مهمی در ترغیب دانش آموزان به نماز دارند.
مبلغان دینی و روحانیون از شیوه های جذاب برای جذب نسل نو استفاده کنند
رییس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی اهواز بیان کرد: می توانیم دانشجویان را به مطالعه کتاب شهید «ابراهیم هادی» دعوت کنیم. ایشان در عین حال که به ورزش و سایر فعالیت های فرهنگی و مذهبی مبادرت داشت به نماز اول وقت نیز اهتمام ویژه ای داشت. این ویژگی ابراهیم هادی باعث ایجاد جذابیت برای اقامه نماز در دوستان و سایر افراد می شد. بنابراین یکی از اقدامات مهم برای ترغیب نسل نو به نماز ایجاد جذابیت توسط مبلغان دینی و روحانیون است، به گونه ای رفتار کنند که در میان جوانان محبوب شوند، سپس با استفاده بهینه از این محبوبیت در راستای فرهنگ سازی نماز در جامعه بهره مند شوند. در فیلم گلادیاتور که یک فیلم امریکایی است اشاره می کند برای پایین کشیدن پادشاه باید محبوب شوی. بر همین اساس ما ابتدا باید به دنبال کسب محبوبیت و ایجاد جذابیت در میان نسل نو باشیم سپس با گرایش جوانان به مسجد به آنها آموزش دهیم که اقامه نماز با حضور قلب چه آثار و برکات مثبتی برای زندگی آنها دارد.
لزوم برگزاری مسابقه کتابخوانی در حوزه نماز و نهج البلاغه در مدارس و دانشگاه ها
وی تصریح کرد: همچنین ما می توانیم برای کتاب های استاد مطهری و فایل های صوتی استاد پناهیان و حجت الاسلام والمسلمین رفیعی مسابقات کتابخوانی با جوایز قابل اعتنا در مدارس و دانشگاه ها در نظر بگیریم. اینها انسان های فرهیخته ای هستند که مطابق میل جوانان امروز صحبت می کنند.
استادیار گروه شنوایی سنجی دانشگاه علوم پزشکی اهواز در ادامه گفت: خوب است در مدارس و دانشگاه ها در کنار روحانیون از اساتید غیرمعمم هم استفاده و شیوه های جذاب در تبلیغات به کار گرفته شود.در شرایطی هستیم که باید عمل گرا بود و صرف حرف های قشنگ زدن، دردی را دوا نمی کند.
مردم جامعه ما دین را به رجال می شناسند/ اقای خاوری ضربه سنگینی به اعتقادات مردم زد
وی در پاسخ به این سوال که چرا ما نتوانستیم بعد از گذشت چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی نماز را در جامعه نهادینه کنیم و جوانان را به سوی آن ترغیب نماییم؟ اظهار کرد: به خاطر اینکه متاسفانه مردم جامعه ما دین را به رجال می شناسند. می گویند اگر فلانی مسلمان بود، پس چرا چند میلیارد تومان اختلاس کرد. ما معنای واقعی دین را نمی شناسیم. وقتی آرئیس اسبق بانک ملی با آن چفیه ایستاده و کارمندان هم پشت سرش نماز می خوانند، چنین عمل خلاف و نادرستی را مرتکب می شود، طبیعی است که این کارش باعث سست شدن اعتقادات دینی بسیاری از افراد و جوانان در جامعه می شود در حالی که مردم نمی دانند اسلام مشکلی ندارد بلکه این افراد هستند که باعث فساد می شوند.
توکلی تصریح کرد: بنابراین بهترین راهکار این است که ترغیب نسل نو به نماز و مسائل دینی را از کودکستان و مدارس ابتدایی شروع کنیم. باید یک انقلاب ذهنی و مذهبی به دور از سیاست صورت بگیرد. اگر هم جایی خطایی کردیم از مردم عذرخواهی کنیم، عذرخواهی دل مردم را آرام می کند. این مواردی که بنده عرض می کنم بذر پاشیدن و درو کردن برای ۵۰ سال آینده است نه برای امروز. برای نابودی فرهنگ یک کشور نیازی به بمب اتم نیست کافی است در فرهنگ آن کشور رسوخ کنی. فضای مجازی بهترین جا برای رسوخ در فرهنگ کشور است. متاسفانه این در حالی است که وقت زیادی از جوانان ما هم در فضای مجازی سپری می شود.
لزوم برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در باب نماز در دانشگا ه ها
رییس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی اهواز افزود: برای برقراری ارتباط درست بین مسجد، مدرسه و دانشگاه باید از کودکستان شروع کنیم و نسلی برای ۵۰ سال آینده تربیت نماییم. برای حال حاضر نیز بهتر است در مدارس و دانشگاه ها کرسی های آزاد اندیشی برگزار کنیم و اجازه دهیم نوجوانان و جوانان بدون واهمه نظرات خود را در مورد نماز بیان کنند.
کمیته پیگیری مصوبات اجلاس سراسری نماز تشکیل شود
وی در خصوص خروجی اجلاس سراسری خاطرنشان کرد: بدون شک برگزاری اجلاس سراسری نماز اثرات خود را خواهد گذاشت و این مساله انکارناپذیر است. مهم ضمانت اجرایی مصوباتی است که در اجلاس به تصویب می رسد. همان گونه که برای پیگیری فرامین مقام معظم رهبری و سفرهای استانی ریاست جمهوری کمیته ای جهت پیگیری مصوبات تصویب شده تشکیل می شود نیاز است که برای مصوبات اجلاس سراسری نماز هم چنین کمیته ای تشکیل شود تا در جریان میزان اجرایی شدن مصوبات آن قرار بگیریم.
منبع: خبرگزاری شبستان