اخبارگفتگوهامعاونت فرهنگ، آموزش و پژوهش

بررسی منشور اقامه نماز مدارس کشور

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز، در مصاحبه با منصور سرگزی معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش ستاد اقامه نماز، تفاهم نامه ستاد و وزارت آموزش و پرورش با عنوان منشور اقامه نماز مدارس کشور، مورد بررسی قرار گرفت.

مشروح این گفتگو را در ادامه بخوانید:

ضمن تشکر از حضورتان، می خواهیم درباره تفاهم نامه ای که چند روز قبل فیما بین ستاد اقامه نماز و وزارت آموزش و پرورش به امضای حجت الاسلام و المسلمین قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز و علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش امضاء، تبادل و ابلاغ شد گفت و گویی داشته باشیم.

منصور سرگزی: بسم الله الرحمن الرحیم بنده هم از توجه شما صمیمانه تشکر می کنم. در ابتدا و در آستانه بازگشایی مدارس، پیشاپیش آغاز سال تحصیلی را به همه فرهنگیان عزیز و فرهیخته که حق بزرگی بر همه ما دارند و همچنین به دانش آموزان عزیز، صمیمانه تبریک می گویم و امیدوارم این سند همکاری با همراهی و مشارکت مدیران و معلمان و مربیان و دانش آموزان و والدین عزیز، منشا آثار و برکات در مدارس و در بین فرزندان عزیز دانش آموزمان باشد ان شاءالله.

سوال: تفاهم نامه ستاد اقامه نماز و وزارت آموزش و پرورش با چه هدفی تدوین شده و دارای چه اهمیتی است؟

آموزش و پرورش مهم‌ترین رکن در کشور است. پیشرفت همه‌جانبه‌ کشور در گرو داشتن آموزش و پرورشی موفق و کارآمد است. تعلیم و تربیت کودکان و نوجوانان، یعنی ساختن آینده‌ کشور. یعنی معماری آینده‌ کشور. تربیت انسان آگاه، عالم، متفکّر، با ایمان، با اراده،‌ متشرّع و پایبند به اخلاق و ارزش های اسلامی، رسالت آموزش و پرورش و نظام تعلیم و تربیت است.

پرداختن توامان امور پرورشی در کنار امور آموزش کودکان و نوجوانان، امری ضروری است. اگرچه توجهات خوبی به مسئله‌ امور پرورشی شده است اما برنامه‌های پرورشی باید در مدرسه دیده شود. در مدارس آنگونه که شایسته است از برنامه های پرورشی چتدان خبری نیست. به مدیران و معلمان و دانش آموزان و خانواده ها تا چه میزان به برنامه ریزی و انجام فعالیت های پرورشی نقش داده شده و سهیم دانسته شده اند؟
در امور پرورشی، نماز رکن است چرا که همه چیز در نماز است. چه کمالی است که در نماز نیست؟ اخلاق، ادب، آموزش و … تمام راه‌های تربیت در نماز است.

بنابراین اقامه نماز در مدرسه خیلی مهم است، چون باعث تربیت صحیح می‌شود، جایگاه تعلیم و تربیت را ارتقا می‌دهد و روابط دانش‌آموزان با یکدیگر و با معلمان را عاطفی تر و محترمانه تر می‌سازد.

حال برای تحول در حرکت اقامه نماز در مدارس ، یک راهنما و برنامه لازم است. منشور اقامه نماز مدارس در حقیقت به منزله راهنما و برنامه است. در این سند مجموعه ای از برنامه ها و فعالیت ها پیشنهاد شده و ستاد اقامه نماز نیز آماده خدمت رسانی و حمایت در بخش های علمی، آموزشی و فرهنگی است.

سوال: منشور اقامه نماز مدارس چه موضوعات و محورهایی را شامل می شود؟

در این منشور که در چند ماه اخیر در وزارت آموزش و پرورش مطرح و مورد توافق قرار گرفت و از زمان مسئولیت وزیر آموزش و پرورش، تکمیل، تصویب و ابلاغ شد. ۲۴ زمینه کار و فعالیت پیشنهادی قابل انجام فراروی مدیران مدارس قرار گرفته است که از اقدامات سخت افزاری نظیر اختصاص فضای مناسب و دلپسند دانش آموزان عزیز جهت اقامه نماز در مدرسه و تجهیز کتابخانه مدارس گرفته تا فعالیت هایی نظیر تشکیل اتاق فکر با حضور مدیران مدارس و نمایندگان معلمان و دبیران و دانش آموزان و خانواده ها برای همفکری و مشارکت در برنامه ریزی و اجرای فعالیت های جذاب و دلخواه دانش آموزان در قالب مسابقات، جشنواره ها، نشست ها، پویش ها و اردوها.

سوال: ستاد اقامه نماز چه نقش و وظیفه ای را در این مسیر عهده دار است؟

ستاد اقامه نماز بر اساس تاکید استاد قرائتی طی سالیان گذشته تا کنون مهم ترین اولویت خود را ارائه خدمات داوطلبانه و افتخاری به نسل نو قرار داده و بیشترین فعالیت های خود را معطوف به آموزش و پرورش و همچنین دانشگاه فرهنگیان نموده است. در این سند همکاری نیز از همه ظرفیت ها برای رونق نماز در مدارس بهره خواهد برد و با ارائه ۱۲ وظیفه و خدمت داوطلبانه در حیطه های مختلف نظیر ارائه خدمات علمی، آموزشی و محتوایی، توانمند سازی و مهارت افزایی مدیران، معلمان، مربیان، امامان جماعت مدارس و خانواده ها از کودکستان تا دوره دوم متوسطه، حمایت از اجرای برنامه های فرهنگی دانش آموزی، تجلیل از الگوهای موفق و تشویق مدیران، معلمان، دانش آموزان و والدین فعال در اجرای منشور مهیای کمک به آموزش و پرورش شده است.

سوال: وزارت آموزش و پرورش چه وظایفی را در این سند عهده دار است؟

وزارت آموزش و پرورش نیز ۲۴ وظیفه و مسئولیت را در این زمینه عهده دار شده است. برخی از این وظایف ناظر بر تمهیدات لازم اجرای سند و پیش بینی اجرای آن در برنامه و بودجه سنواتی وزارتخانه و دیگری حمایت و پشتیبانی همه معاونت ها و مدیریت های مختلف وزارتخانه و امتداد استانی و مناطق آموزش و پرورش کشور و تمشیت آنان با مدارس در برنامه های منشور است.‌

سوال: این سند همکاری از چه زمانی آغاز و تا کجا ادامه خواهد داشت؟

همکاری ها مطابق این سند از مهرماه و آغاز سال تحصیلی شروع و برای ۴ سال تداوم خواهد داشت. تمدید فعالیت ها و همکاری ها با انجام ارزیابی های دوره ای و با سنجش دستاوردها از سوی ستاد و وزارت آموزش و پرورش با مشارکت مدیران مدارس پیش بینی شده است.

سوال: در پایان چنانچه ذکر نکته ای را لازم می دانید، بفرمایید.

دو رکن مهم زیر در اجرای این سند مهم و تحقق اهداف آن سهیم هستند و نقش مستقیم دارند:

یکی مدرسه(مدیران و همکاران فرهنگی و دانش آموزان عزیز) و دیگری خانه( والدین دانش آموزان)

وزارت آموزش و پرورش و ستاد اقامه نماز وظیفه حمایت و پشتیبانی همه جانبه از این حرکت عظیم و ارزشمند را عهده دار خواهند بود لذا از همه مدیران و فرهنگیان عزیز و نیز از پدران و مادران درخواست می کنم در این حرکت مهم معنوی سهیم باشند تا آثار و برکات این خدمت ماندگار نصیب فرزندان عزیزمان در تمامی مدارس کشور گردد. ان شاءالله

جهت دریافت منشور اقامه نماز مدارس اینجا کلیک کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا