جلسه شورای اقامه نماز سازمان تامین اجتماعی کشور برگزار شد
به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز، نخستین جلسه شورای اقامه نماز سازمان تامیناجتماعی در سال ۱۴۰۳ با حضور احمد اسفندیاری معاون فرهنگی، اجتماعی و امور استانها و اعضای این شورا و سید احمد زرهانی قائم مقام و سید علی مهدیان معاون برنامهریزی، نظارت و ارزیابی ستاد اقامه نماز کشور و با دستور جلسه تعیین و تکلیف برنامههای مصوب ۱۴۰۳ در توسعه و ترویج فرهنگ اقامه نماز در سازمان تأمیناجتماعی و همچنین برنامهریزی دوره جدید جشنواره معراج در هفتمین روز از خرداد ماه برگزار شد.
در این جلسه معاون فرهنگی، اجتماعی و امور استانهای سازمان تأمیناجتماعی، دهه کرامت و تولد حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) و سالروز آزادی خرمشهر و روز مقاومت و پایداری را تبریک گفت و افزود: در این جلسه پیگیر عملیاتی کردن اقدامات و برنامههایی هستیم که بر اساس توافق بین سازمان تأمیناجتماعی با ستاد اقامه نماز تهیه و ابلاغ میشود تا بتوانیم بیش از گذشته موضوع اقامه نماز، در سطح کشور در ادارات، بیمارستانها و مراکز درمانی و در تمام نقاطی که به نوعی به سازمان مربوط است مانند مراکز رفاهی، بانک رفاه و شرکتها و مجموعههای خانواده بزرگ تأمیناجتماعی، هر چه بهتر و باکیفیتتر اجرایی شود.
وی افزود: به دنبال این هستیم تا این برنامهها با اجرای طرحهای ابتکاری همراه شود، مثل جشنواره معراج که سال گذشته برای اولین بار برگزار شد و انتظار این است که امسال این جشواره را با شکوهتر برگزار کنیم.
اسفندیاری تأکید کرد: نماز از یک بعد به سازمان و اداره و کارکنان مرتبط است و از بعد دیگر به خانوادههای همکاران ارتباط دارد. در همه برنامه های فرهنگی باید تلاش کنیم که خانوادههای همکاران را مشارکت دهیم، مانند سال گذشته که بیش از ۱۰ هزار نفر در جشنواره مسابقات قرآنی سازمان مشارکت کردند.
وی افزود: انتظار این است که مدیران، رؤسای شعب و مدیران مراکز درمانی خودشان در خط مقدم عمل به فرهنگ اقامه نماز باشند. در دفاع مقدس و جبهه مقاومت هم همینطور بود و در جبهههای فرهنگی هم باید همینطور باشد، بهویژه حوزههای نماز، عفاف، حجاب، امر به معروف و نهی از منکر.
اسفندیاری با اشاره به اهمیت ارتباطات رودرروی مردمی در تبلیغ امور فرهنگی گفت: مسجد از صدر اسلام محل رتق و فتق امور مسلمین و حل مشکلات مردم بوده است. حالا هم یکی از راهها این است که کارهایمان را به مساجد ببریم.
وی افزود: سازمان تأمیناجتماعی ۴۶ میلیون مخاطب مستقیم و غیرمستقیم دارد. مدیران تأمیناجتماعی میتوانند به نحوی که در کار مراجعان خلل ایجاد نشود هفتهای یک روز قبل یا بعد از نماز با کارکنان در نمازخانه اداره جلسه بگذارند.
سید احمد زرهانی قائممقام ستاد اقامه نماز کشور نیز در این جلسه تصریح کرد: اینکه سازمان تأمیناجتماعی با همت و پشتکار، پای کار اقامه نماز است موجب خرسندی و مباهات است. مدیرعامل سازمان، معاون فرهنگی و مدیران این سازمان بزرگ، خود را سرباز فرهنگ اسلامی و اقامه نماز و ارزشهای الهی قلمداد میکنند و همین نگاه، زمینهساز ایجاد تحول در بدنه سازمان شده است.
وی افزود: یکی از مسائلی که در چنین جلسهای که به منزله یک اتاق فکر بزرگ و ملی برای اقامه نماز است، باید مورد عنایت قرار گیرد، توجه به اصل ارزیابی و سنجش فعالیتهاست.
زرهانی افزود: این کار را البته از طریق سامانه سجاده و مشاهدات میدانی انجام میدهیم و این سازمان هم از جایگاه معتبری در این ارزیابی برخوردار است، اما این حد کفایت نمیکند، بلکه یک ارزیابی درونزاد، عمیق و مرتبط با آخرین حلقههای مدیریتی و اجرایی نیاز است.
قائم مقام ستاد اقامه نماز گفت: اینکه تأکید میشود که باید ارزیابی را عمق بدهیم، برای نمره و امتیاز دادن که بر اساس مسئولیت اداری خود به خود اتفاق میافتد، نیست، بلکه برای این است که نقاط قوت و ضعف را بشناسیم و آنها را بر حسب نیاز تقویت یا برطرف کنیم.
قائممقام ستاد اقامه نماز کشور ادامه داد: مساله حائز اهمیت بعدی، آییننامه جدید هیات دولت تحت عنوان ترویج فرهنگ نماز است که به تصویب رسیده است. این آییننامه مأموریتهای عمومی دستگاهها را بازنگری و خطوط اقدام جدید را ترسیم کرده و هم برای تعدادی از دستگاهها، مأموریت ویژه تعریف کرده است. لازم است در شورای اقامه نماز سازمان تأمیناجتماعی این آیین نامه مورد توجه قرار گیرد و درباره آن، آن جایی که باید اقداماتی صورت بگیرد، برنامه ریزی بشود.
زرهانی افزود: تفاهمنامه بین هر دستگاه و ستاد اقامه نماز، سندی است برای یک سال تعامل، همکاری، فرهنگسازی و اجرای برنامهها. ولی اینها فقط سرفصلهای برنامهها و خطوط کلی و ریلگذاری است و تبدیل این خطوط از قوه به فعل، کار مدیران سازمانی است.
وی افزود: بحمدالله در سطح ملی و حوزههای مرکزی، تحرک و برنامهریزی و اهتمام دستگاهها را اغلب خوب و متمایل به خوب می بینیم. در استانها هم برخی دستگاهها، مانند تأمیناجتماعی تفاهمنامه با ستاد اقامه نماز را ابلاغ کرده و بومیسازی و برنامهریزی و اجرایی شده است، ولی در برخی دستگاهها با چنین وضعیتی مواجه نیستیم.
گفتنی است در این جلسه مرتضی قانع مشاور مدیرعامل و مدیرکل حراست سازمان تأمیناجتماعی و علی محمودی معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان تأمیناجتماعی بهعنوان اعضای جدید شورای اقامه نماز سازمان تأمیناجتماعی معرفی شدند و احکام خود را از سید احمد زرهانی، قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور دریافت کردند.