اخبارگفتگوها

اجلاس های نماز دانش آموزی؛ وسیله ای برای برجسته کردن ارزشهای معنوی در سطح مدارس و جامعه

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز، ستار شجاعی؛ رئیس اداره اقامه نماز وزارت آموزش و پرورش، در گفتگو با خبرنگار مدیریت روابط عمومی، یکی از مسائل مهم در تربیت کودکان و نوجوانان را تربیت دینی و علاقه ­مند کردن آنها به نماز، خصوصاً نماز جماعت عنوان کرد.

وی گفت: این شیوه تربیت باعث تقویت ایمان و تعمیق ارزش­های الهی در آنها می­شود. مدرسه به عنوان یکی از ارکان تربیت، نقش بسزایی در پرورش حس مذهبی، احیاء فطرت و فراهم نمودن زمینه ­های رشد و به کمال رساندن فضایل اخلاقی دارد؛ به نحوی که بررسی­­ها نشان می­دهد، مدارسی که اقامه نماز را جدی گرفته ­اند، اضطراب­ها و ناهنجاری­ها، ضد ارزش­ها و مشکلات اخلاقی کمتری را شاهد بوده ­اند.

شجاعی ضمن تشریح برنامه های آموزش و پرورش در حوزه نماز، گفت: در همین راستا با عنایت به توصیه­ های رهبر معظم انقلاب (حفظه الله) در بیانیه گام دوم انقلاب مبنی بر لزوم برجسته کردن ارزش­های معنوی در جامعه و نیز جهت عملیاتی نمودن راهبردهای اجرایی طرح جامع تقویت و تعمیق فرهنگ اقامه نماز در مراکز آموزشی و تربیتی، همچنین با عنایت به فرایند اجرای برنامه «نور چشم» به عنوان مجموعه فعالیت­های فرایندی حوزه اقامه نماز و تعریف اجلاس­های نماز دانش­آموزان همسو با سی و یکمین اجلاس سراسری نماز با عنوان” نماز نسل نو و رسالت ما ” و تجلیل از فعالان اقامه نماز سراسر کشور از صف تا ستاد و ارائه الگوهای برتر به سایر فعالان این حوزه؛ ششمین اجلاس سراسری­ نماز دانش آموزان در سطح کشوری در دهه سوم اردیبهشت ماه در استان سمنان برگزار خواهد شد.

وی هدف از برگزاری اجلاس های نماز دانش آموزی در سطوح منطقه ­ای/ ناحیه­ ای/ شهرستانی، استانی و کشوری را پیگیری و عملیاتی نمودن منویات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در موضوع اجلاس­های سراسری نماز و جریان سازی در جهت نهادینه شدن امر اقامه نماز در سطح مدارس، خانواده و جامعه عنوان کرد.

رئیس اداره اقامه نماز وزارت آموزش و پرورش گسترش فرهنگ اقامه نماز و برجسته کردن ارزش­های معنوی و تقویت فضائل اخلاقی در بین نوجوانان و جوانان و نهادینه‌سازی و تقویت همکاری مدرسه با مراکز فرهنگی و علمی به ویژه مسجد محله، حوزه‌های علمیه و نیز حضور نظام‌مند و اثربخش روحانیون توانمند و مبلغان مذهبی با تجربه در مدرسه را از دیگر اهداف این اجلاس بیان کرد.

این مقام مسئول در ادامه شناسایی، مشارکت­ پذیری و بهره ­گیری از ظرفیت دستگاه­های اجرایی، نهادهای عمومی و مردمی جهت رونق بخشی به اقامه نماز مدارس، ارزیابی، بررسی و آسیب­ شناسی عملکرد سالانه مدارس و ادارات آموزش و پرورش در زمینه گسترش و ترویج فرهنگ اقامه نماز؛ تبادل واشتراک­ گذاری تجربیات وعملکرد موفق درحوزه اقامه نماز و تجلیل از فعالان این حوزه ازصف تاستاد و زمینه سازی برای توجه دانش آموزان، فرهنگیان و اولیا در برپایی نمازجماعت اول وقت و نهادینه شدن فریضه نماز در بین خانواده ­ها را از اهداف اجلاس دانش آموزی نماز بیان کرد.

وی با اشاره به اینکه اجلاس­های نماز به صورت متمرکز و در سه سطح منطقه ­ای، استانی و کشوری برگزار می­ شوند، گفت: فعالان اقامه نماز پس از بررسی مستندات توسط کمیته ارزیابی و بر اساس ملاک های تعیین شده، معرفی شده و به سطوح بالاتر اجلاس راه می یابند.

شجاعی افزود: مستندات شامل کلیپ کوتاه خود اظهاری؛ تصاویر فعالیت­ها، مکاتبات و اقدامات صورت­ گرفته و ارائه طرح­ها و فعالیت­های ابتکاری و خلاقیت­ها در قالب نوشتار می باشد. با این توضیح که  مستندات، طرح ها و اقدامات ارسالی نفرات برگزیده باید به گونه‌ای باشد که مبین ملاک­های ارزیابی براساس نمون برگ­های انفرادی ارزیابی فعالان اقامه نماز و قابل نشر یا الگوسازی برای ارائه به دیگر مدارس، مناطق و استان­ها جهت بهره ­داری از تجارب، ابتکارات و خلاقیت­ها می باشد.

وی خاطرنشان کرد: مشارکت ­پذیری و بهره ­گیری از ظرفیت دستگاه­های اجرایی، نهادهای عمومی و مردمی و سایر ارکان سهیم و موثر به ویژه دفاتر ستاد اقامه نماز، دفاتر ائمه جمعه، فرمانداری­ها و استانداری­ها در برنامه ­ریزی و برگزاری اجلاس­های منطقه­ ای و استانی و نهایتاً کشوری، در برگزاری اجلاس های نماز دانش آموزی، از جمله نقاط قوت برگزاری این اجلاس ها بوده است.

رئیس اداره اقامه نماز وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: فعالان اقامه نمازی که در اجلاس های نماز دانش آموزی معرفی و مورد تجلیل قرار می گیرند، شامل دانش آموزان، معلمان، مدارس نمونه نمازی، ائمه جماعت روحانی مدارس، مدرسین آموزش خانواده ، اولیای دانش ­آموزان، خدمتگزار مدرسه، هیئت امنای مسجد مشمول طرح سه میم، خیرین، ادارات آموزش و پرورش مناطق/نواحی/ شهرستانها و نهایتا ادارات کل آموزش و پرورش استان ها می باشند و در انتخاب فعالان اقامه نماز، تفاوتی بین مدارس دولتی و غیر دولتی نمی­باشد و بر اساس نظر شورای اقامه نماز ، اختصاص سهمیه ۲۰ درصدی به مدارس غیر دولتی و هیئت امنایی بلامانع بوده است.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که با سیاستگذاری، برنامه ریزی و اجرای فعالیتهایی مانند این اجلاس ها بتوانیم در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری (مد ظله العالی)  به بیست و هفتمین اجلاس سراسری نماز  مبنی بر مزین نمودن مدارس به نمازخوانی نوجوانان که به عنوان برترین تضمین برای سلامتی آینده ­ی جامعه است، قدمی برداریم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا