
به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان مرکزی، محسن اشرفی، دبیر ستاد اقامه نماز شهرستان دلیجان در گفتگو با روابط عمومی ستاد در استان، برنامهریزی جهت حضور مستمر در مدارس شهرستان و شرکت در نماز جماعت مدارس به همراه امام جمعه و فرماندار در طرح دوشنبههای نمازی تخت عنوان «نورچشم» با همراهی و همکاری کارشناس رابط نماز اداره آموزش و پرورش و انعکاس خبری در شهرستان و استان را از جمله برنامههای موفق سال جاری بیان کرد.
وی معرفی دو مدرسه برتر در حوزه نماز و اهدای جوایز از سوی ستاد اقامه نماز استان، شهرستان و اداره آموزش و پرورش به دانشآموزان برتر در ترویج و توسعه فرهنگ اقامه نماز را، از دیگر برنامههای موفق نام برد و گفت: برگزاری نشستهای تخصص نماز در حوزه های مختلف با حضور اساتید مورد تأیید ستاد اقامه نماز استان، از دیگر برنامه های انجام شده است که بازخورد خوبی داشت.
دبیر ستاد اقامه نماز دلیجان از برگزاری ۵ جلسه شورای اقامه نماز شهرستان با محوریت های مختلف خبر داد و گفت: از جمله موضوعات مطروحه میتوان به ساماندهی نمازخانهها و سرویسهای بهداشتی مجتمعهای بین راهی و مراکز داخل شهر با حضور مدیر ستاد اقامه نماز استان و اعضای کارگروه نظارت بر فضاهای اقامتی استان، برگزاری اجلاسیه نماز در شهرستان با سخنرانی محمد باقری از اساتید حوزه تخصصی نماز و تجلیل از فعالان نماز بوده است.
باقری افزود: اعزام روحانی به مدارس شهرستان با حضور مسئولین حوزه علمیه دلیجان، نراق و آموزش و پرورش و دیگر اعضای شورا، بررسی موانع و مشکلات در شورای اداری شهرستان با حضور مدیر و کارشناس ستاد اقامه نماز استان و افتتاح نماز خانه بین راهی توسط اداره کل راهداری استان در محور دلیجان به اصفهان از دیگر مباحث مطرح شده در جلسه شورای اداری شهرستان بود.
وی اظهار کرد: هماهنگی حضور مسؤلان شهرستان در مساجد سطح شهر در ایام ماه مبارک رمضان و دیدار چهره به چهره با مردم به مدت ۴ سال و برگزاری کارگاه های آموزشی مختلف در زمینه پیشگیری از آسیب های اجتماعی و معنویت افزایی ویژه معلمان و دانشآموزان از دیگر برنامههای انجام شده موفق است.
اشرفی با اشاره به اینکه برنامههای نمازی باید اولویتبندی شوند، ادامه داد: برگزاری برنامههای شهرستان در قالب اجلاسیه نماز و تجلیل از فعالان نماز در حوزههای مختلف در ادارات اماکن عمومی، مساجد و مدارس، برپایی نشستهای تخصصی نماز در مدارس، مساجد، نقاط مختلف شهر، اصناف و ادارات با دعوت از اساتید مبرز حوزه قرآن، عترت و نماز، برگزاری کارگاههای آموزشی – توجیهی ویژه اولیا و دانش آموزان، اجرای برنامه های مذهبی و اجرای مسابقات فرهنگی قرآن و عترت و تهیه جوایز از برنامههای اولویت دار است.
وی تقویت برنامههای ستاد در سال آینده را خواستار شد و افزود: در دستورالعمل سال جدید برای اجرای برنامهها به ویژه برنامههای شاخص در صورت امکان، بودجه و اعتباری در نظر گرفته شود تا به بهترین شکل ممکن انجام شود.
اشرفی به ظرفیت آموزش و پرورش در اجرای برنامه های فرهنگی و نمازی اشاره و گفت: این مجموعه ظرفیت و توان خوبی برای اجرای برنامههای با کیفیت دارد و اختصاص بودجه و اعتبار لازم به تحقق این مهم کمک میکند، چراکه عدم تخصیص اعتبار باعث بروز مشکلات خواهد شد.
به گفته وی تهیه کتاب با محوریت نماز و توزیع در مدارس، برگزاری جلسات آموزشی – توجیهی ویژه مربیان پرورشی و رابطین نماز آموزش و پرورش در طول سال، اختصاص فضا و مکان مناسب ویژه اقامه نماز در مدارس تازه تأسیس، اختصاص فضای مناسب مجتمع های بین راهی به نماز و نظافت سرویسهای بهداشتی از دیگر برنامههای موثر در ترویج فرهنگ نماز است.
اشرفی برگزاری منظم جلسات با دبیران شهرستان ها در مرکز استان و ایجاد همدلی و تبادل نظر بین دبیران و تبادل تجربیات در راستای انجام برنامه های منسجم شهرستانی، حمایت مالی و معنوی از دبیران ستاد در شهرستان ها، گردهمایی دوره ای دبیران شهرستان ها در شهرهای استان و همزمان بازدید از نقاط مختلف شهرهای استان در طول سال از جمله انتظارات دبیران ستاد شهرستانی از استان و مرکز است.
وی همچنین به مشکلات موجود در شهرستان اشاره و اضافه کرد: در اکثر مدارس فضای مناسب و با کیفیت جهت برگزاری نماز جماعت وجود ندارد و مدارس مجبور هستند به دلیل فضای کم و نامناسب اقامه نماز را کلاسی برگزار کنند و همه دانشآموزان نمیتوانند همزمان اقامه نماز داشته باشند.
وی ادامه داد: متاسفانه عدم انگیزه بین جوانان و خودباوری آنان در پذیرش دین و اقامه نماز در جامعه فراگیر شده است و برای رفع آن و تقویت ایمان و تقوی میان جوانان و ایجاد انگیزه ضروری است، علاوه بر کارهای فرهنگی مستمر در جامعه، باید به اثرات نماز در زندگی و تشویق عمومی به دعوت به اقامه نماز بیشتر پرداخته شود.
دبیر ستاد اقامه نماز دلیجان در پایان بیان کرد: تخصیص اعتبار مشخص سالیانه برای ستاد اقامه نماز استانها و توزیع در شهرستانها، به منظور اجرای برنامهها در صورت امکان که در سال های گذشته یکی از مشکلات عمده است.