به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان قزوین، آیتالله عبدالکریم عابدینی روز یکشنبه یکم مرداد ماه در جلسه تفسیر قرآن کریم گفت: خداوند در قرآن میفرماید در حقیقت پروردگارت مىداند که تو و گروهى از کسانى که با تواند نزدیک به دو سوم از شب یا نصف آن یا یک سوم آن را به نماز برمىخیزید و خداست که شب و روز را اندازه گیرى مىکند.
وی افزود: او مىداند که شما هرگز حساب آن را ندارید پس بر شما ببخشود اینک هر چه از قرآن میسر مىشود بخوانید خدا مىداند که به زودى در میانتان بیمارانى خواهند بود و عدهاى دیگر در زمین سفر مىکنند و در پى روزى خدا هستند و گروهى دیگر در راه خدا پیکار مىنمایند پس هر چه از قرآن میسر شد تلاوت کنید و نماز را برپا دارید و زکات را بپردازید و وام نیکو به خدا دهید و هر کار خوبى براى خویش از پیش فرستید آن را نزد خدا بهتر و با پاداشى بیشتر باز خواهید یافت و از خدا طلب آمرزش کنید که خدا آمرزنده مهربان است.
وی بیان کرد: وقتی آیات ابتدایی سوره مزمل در رابطه با ادای نماز شب و قرائت قرآن نازل شد، پیامبر و یارانشان برای اینکه اطمینان حاصل کنند وظیفه دینیشان را انجام دادهاند، گاهی از ابتدای شب تا پایان شب نماز میخواندند و قرآن قرائت میکردند و پاهایشان متورم میشد، چون نگران بودند که نکند خوابشان ببرد و وظیفهای که خدا بر عهده آنها گذاشته درست انجام نشود، یعنی خیلی به خودشان سخت میگرفتند.
امام جمعه قزوین یادآور شد: یک مدت که پیامبر (ص) و یاران این زحمت را به خودشان دادند و رسم بندگی را در حد اعلا به جا آوردند خدا فرمود که سختی کار را از شما گرفتم و کار را بر شما آسان کردم، هر چقدر برایتان مقدور است و میتوانید نماز بخوانید و قرآن قرائت کنید.
وی اظهار کرد: خدا میداند که شما برایتان سه جور برنامه پیش میآید، اول اینکه گاهی بیمار میشوید، آن طور که باید حال قرآن و نماز خواندن ندارید، پس میگوید اگر مریض شدید هر چقدر که به شما فشار وارد نمیشود قرآن و نماز بخوانید، البته کلاً همه چیز را کنار نگذارید، واجبات را باید به جا بیاورید، یا واجبات درون نماز مانند حمد و سجده را نمیتوان کم کرد اما این تکلیف را ندارید که نافلهها را به جا بیاورید.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین عنوان کرد: خدا میداند گاهی پیش میآید یک عده از شما برای تجارت، زیارت، سیاحت، امنیت و صلهرحم مسافرت کنید، وقتی مسافرت میکنید ممکن است مانند منزلتان مقدور نباشد خواب، خوراک، استراحت و عبادتتان سر جای خودش باشد، اگر نشد خدا سخت نمیگیرد.
آیتالله عابدینی ادامه داد: وقتی در دفاع از حرم، جنگ تحمیلی و جبههها شرکت کردید یا در شهرهایتان فتنه به پا شد و شما رفتید مدافع امنیت مردم شدید، ممکن است در این مواقع آنطور که وقتهای دیگر قرآن و نماز میخواندید، در این ایام خستگی به شما این اجازه را ندهد، نمازهای واجب را که باید بخوانید، نمازهای مستحب را هر چقدر میتوانید بخوانید.
وی اظهار کرد: نقل کردهاند زمانی که عصر روز تاسوعا امام حسین (ع) سرشان را به دسته شمشیر تکیه داده و چشمشان را خواب گرفته بود، حضرت زینب (س) سراسیمه نزد برادر آمدند و خودشان را در پناه برادر قرار دارند و فرمودند من میبینم که در صف دشمن جنب و جوش راه افتاده و گویا میخواهند حمله کنند.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین عنوان کرد: امام حسین (ع) حضرت ابوالفضل (ع) را صدا کردند و فرمودند برو ببین چه خبر است؟ حضرت ابوالفضل (ع) با عدهای رفتند ببینند چه خبر است؟ عمربن سعد گفت ابن زیاد از کوفه نامه فرستاده که همین عصر تاسوعا کار را تمام کنیم، بنابراین ما میخواهیم حمله کنیم.
آیتالله عابدینی بیان کرد: آنها تصورشان این بود که نیم ساعت حمله میکنند و همه چیز تمام میشود اما قدرت اباعبدالله (ع) را نمیفهمیدند، حضرت ابوالفصل (ع) برگشتند و گزارش را خدمت امام حسین (ع) ارائه کردند که در سپاه دشمن این طور گفته میشود، امام (ع) فرمود دوباره برگرد و به آنها بگو امشب به ما مهلت بدهند تا نماز بخوانیم، قرآن بخوانیم، دعا و استغفار کنیم.
امام جمه قزوین خاطرنشان کرد: در آیه ۲۰ سوره مزمل نیز از اعمال شب زندهداری، قرائت قرآن، نماز و استغفار سخن گفته است، معلوم میشود همان طور که امیرالمؤمنین (ع) در این شب زندهداری، قرائت قرآن، نماز، دعا و استغفار همراه پیامبر (ص) بوده است، مانند همین در زندگی امام حسین (ع) هم جاری بوده است، البته این گونه نیست که بگوییم امام حسین (ع) فقط در شب پایانی عمر مبارکشان این گونه بودهاند، بلکه در همه عمرشان این گونه بودهاند.
وی تاکید کرد: امام سجاد (ع) فرمود از ابتدای این سفر، یعنی از وقتی از مدینه حرکت کردیم و عمه من با ما همسفر بوده، شبی نبود که نماز شب عمهام زینب (س) تعطیل شود، البته امام سجاد (ع) فرمود بعد از عصر عاشورا زینب (س) نمازش را نشسته میخواند، امیدواریم خدا همه ما را با اباعبدالله (ع) محشور کند.