آموزش آداب نماز برای ۲۱ هزار نفر در لایههای تاثیرگذار جامعه
مدیر ستاد اقامه نماز سیستان و بلوچستان گفت: بیش از ۲۱ هزار نفر در لایههای تاثیرگذار جامعه آموزش آداب اقامه نماز را فرامیگیرند.
به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان سیستان و بلوچستان، محمد سنجرانی مدیر ستاد اقامه نماز استان در نشست با خبرنگاران که روز سی ام مرداد ماه به مناسبت روز مسجد و دهه ترویج معارف نماز در زاهدان برگزار شد، اظهار کرد: نماز عمود و رکن دین است و رسالت ستاد اقامه نماز نیز ترویج و توسعه فرهنگ اقامه نماز در جامعه است.
مدیر ستاد اقامه نماز استان سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه راههای گوناگونی را باید برویم تا فرهنگ نماز نهادینه شود، افزود: در این زمینه بیش از ۱۸ برنامه ملی در طول سال در استان اجرا میشود.
این مسئول ادامه داد: برگزاری نشست های خانواده، نشست های دانشآموزی، حضور در روستاها، ارتباط با جوانان و غیره در این راستا انجام میشود.
وی گفت: بیش از ۲۱ هزار نفر در لایههای تاثیرگذار جامعه آموزش میبینند و سالیانه حداقل چهار تا پنج مسابقه کتابخوانی با موضوع نماز برگزار میشود.
مدیر ستاد اقامه نماز استان سیستان و بلوچستان بیان کرد: سال گذشته بیش از ۲۰ هزار نفر در مسابقات کتابخوانی شرکت کردند.
وی گفت: برای اینکه اکثر افراد فرهیخته را در بحث نماز شرکت داده و از ایده های آنها استفاده کنیم جشنواره فجر تا فجر برگزار شده و دو هزار اثر به جشنواره ملی ارسال شد که بیش از ۲۰ داور آموزش دیده داوری کرده و ۲۰ اثر به دبیرخانه ملی راه پیدا کرد و هدایایی به آنها تعلق گرفت.
مدیر ستاد اقامه نماز استان سیستان و بلوچستان افزود: علاوه بر این، برنامه پنج ساله توسعه و ترویج نماز در استان سیستان و بلوچستان داریم که در استان تدوین شده و برش سالیانه دارد.
این مسئول بیان کرد: یکی از رسالت های ستاد اینست که از ظرفیت های موجود در جامعه و دستگاه های اجرایی در توسعه و ترویج فرهنگ نماز استفاده کنیم.
وی گفت: در برش سال اول این برنامه، سیزده عنوان فعالیت برای دستگاه ها دیده شده است.
سنجرانی تصریح کرد: ۸۵ هزار و ۵۹۵ نفر با محوریت دستگاه ها آموزش دیدند که شامل کارکنان دولت، خانواده ها و فرزندان آنها میشود و یک ظرفیت خوب در دستگاه های اجرایی است.
وی یادآور شد: برای احداث، توسعه و تعمیر نمازخانه ها، تامین امامان جماعت، تجهیز نمازخانه ها، افزایش حضور مخاطبان در نماز ، تشکیل دوره های آموزشی آداب نماز، برگزاری مسابقات از ظرفیت دستگاه ها استفاده کردیم و حرکت خوبی در استان آغاز شد.
سنجرانی افزود: محور بعدی نمازخانه ها سکوها و مجتمع های خدماتی بین راهی برای نماز است که با همکاری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان در بین جاده های سطح استان راهاندازی شده است.
این مسئول ادامه داد: تعدادی از دستگاه ها مثل بهداشت، شرکت نفت، راه و شهرسازی، اوقاف، میراثفرهنگی با محوریت استانداری به منظور حل مشکلات نمازخانه ها در سطح جاده های استان کارگروه تخصصی تشکیل داده و تعداد ۱۵سکوی نماز، ۱۸ نمازخانه، ۹ مسجد، ۳۱ مجتمع خدماتی و رفاهی در ۸ راهدارخانه در مجموع ۸۱ مورد فضا برای اقامه نماز را ایجاد کردهاند.
مدیر ستاد اقامه نماز استان سیستان و بلوچستان گفت: آب مصرفی تعدادی از سکوهای نماز و نمازخانه ها توسط راهداری و حمل و نقل جادهای در طول روز تامین میشود.
سنجرانی بیان کرد: سامانه پیامکی اقامه نماز در اتوبوس های بین جادهای نیز طراحی شده است.
وی گفت: با ۸۰ دستگاه اجرایی استان ۸۰ تفاهمنامه داریم که به امضای بالاترین مقام دستگاه، نماینده رئیس جمهور و رییس ستاد رسیده و تکلیف هر دستگاه در توسعه و ترویج فرهنگ نماز در سال را مشخص میکند.
مدیر ستاد اقامه نماز استان سیستان و بلوچستان افزود: دستگاهها موظف هستند از شروع تا پایان سال این تکلیف را انجام دهند.
وی با بیان اینکه سامانه سجاده به صورت ملی ایجاد شده دستگاه ها با کد دسترسی فرایند عملکردشان را بر اساس تفاهم نامه در این سامانه بارگزاری میکنند، گفت: در پایان سال دستگاهها براساس شاخصهای اعلام شده با هیات داوری متشکل از نماینده استاندار، نماینده ولی فقیه ، نماینده سازمان مدیریت و برنامهریزی ، نماینده دستگاه ها و مسیولین ستاد اقامه نماز استان ارزیابی میشوند و دستگاه های برتر با امضای استاندار مورد تقدیر کتبی قرار گرفته و دستگاه هایی که کم کاری کردند مورد تذکر قرار میگیرند.
منبع:خبرگزاری فارس