به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان یزد، در روز چهارشنبه نوزدهم مهر ماه، نشست آموزشی معارف نماز ویژه کارمندان اداره کل امور اقتصادی و دارایی با حضور استاد مرکز تخصصی نماز قم حجت الاسلام و المسلمین رشیدی و کارمندان اداره کل برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین رشیدی گفت: نمازی که ستون خیمه دین است، باید محوری ترین مسئله یک حاکم اسلامی باشد؛ به گونه ای که در هر شرایطی باید آن را به بهترین صورت انجام دهد. مولای متقیان به محمد بن ابی بکر هنگامی که او را به عنوان حاکم مصر برگزید چنین نوشت: «نماز را در وقت خودش به جای آر. نه اینکه در بیکاری زودتر از وقتش بخوانی و به هنگام درگیری و کار، آن را تأخیر بیندازی و بدان که تمام کردار خوبت در گرو نمازت است» آن حضرت به مالک اشتر نیز چنین فرمود: «نیکوترین وقت ها و بهترین ساعات شب و روزت را برای خود و خدای خود انتخاب کن… پس در بخشی از شب و روز، وجود خود را به پرستش خدا اختصاص ده و آنچه تو را به او نزدیک می کند، بی عیب و نقص انجام ده؛ اگرچه دچار خستگی جسم شوی».
وی در ادامه گفت: با بررسی و دقت نظر در آیات قرآن کریم، درمییابیم که یکی از مهمترین وظایف حکومتها و دولتها، اقامه و برپایی نماز است. اما آن چیزی که بیش از تکرار مکرر این وظیفه مهم است، این است که آیا حکومت با توجه به قدرت و اقتدار خود میتواند در امر نماز وارد شود؟ یا به عبارت دیگر، آیا میتوانیم نماز حکومتی داشته باشیم؟ برای پاسخ به این پرسش، باید تعریف دیگری از حکومت و نماز و رابطه آن دو داشته باشیم.
و در پایان جلسه خاطر نشان کرد: بنا بر دیدگاههای صاحبنظران، حکومتی شدن نماز از قداست آن میکاهد؛ اما اگر حکومت بستر را فراهم و زمینهها را ایجاد کند، وظایفی را که در آیات و روایات برای برپایی نماز ذکر شده، محقق کرده است. قرآن نیز به این نکته توجه کرده و میفرماید: «الَّذِینَ إِن مَّکَّنَّاهُمْ فِی الْأَرْضِ أَقَامُوا الصَّلَاهَ وَآتَوُا الزَّکَاهَ وَأَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَنَهَوْا عَنِ الْمُنکَرِ وَلِلَّهِ عَاقِبَهُ الْأُمُورِ؛ همان کسانى که چون در زمین به آنان توانایى دهیم، نماز برپا مىدارند و زکات مىدهند و به کارهاى پسندیده وامىدارند، و از کارهاى ناپسند باز مىدارند، و فرجام همه کارها از آنِ خدا است». بنا بر این آیه برپایی نماز یکی از شئون حکومتها است و چنانچه انسانهای صالح قدرت پیدا کردند، باید این امر را در اولویت قرار دهند.