
به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان همدان، جلسه هماهنگی وبرنامه ریزی شورای اقامه نماز روستایی با حضور حجت الاسلام و المسلمین سید مرتضی حسنی حلم مدیر ستاد اقامه نماز استان، امرایی معاون سیاسی و امنیتی استاندارو معاونین سیاسی و امنیتی فرمانداری شهرستان های همدان در روز سی ام بهمن ماه در استانداری همدان برگزار شد.
در ابتدای این جلسه حجت الاسلام حسنی حلم ضمن اشاره به فلسفه تشکیل شورای اقامه نماز روستا و اهمیت آن تصریح کرد: فلسفه تشکیل این شورا هویت بخشی دینی، بازدارندگی افراد جامعه از ناهنجاری ها، انسجام و همدلی در روستا ها و آباد کردن مساجد است.
حسنی حلم با اشاره به تاثیر نماز در کاهش معضلات و آسیب های اجتماعی عنوان کرد: طبق آیات قرآن آن چیز که می تواند انسان را از ناهنجاری های بازدارد نماز است و اگر نماز به معنای واقعی در جامعه نهادینه شود و رفتار مردم نمازی شود خیلی از مشکلات و ناهنجاری ها در جامعه رفع می شود.
مدیر ستاد با بیان آیه “الَّذینَ إِن مَکَّنّاهُم فِی الأَرضِ أَقامُوا الصَّلاهَ” تصریح کرد :اگر خداوند به کسی تمکنی داد او باید پرچمدار نماز باشد و فقط به خواندن نماز اکتفا نکند و برای گسترش و اشاعه فرهنگ اقامه نماز در جامعه تلاش کند.
در ادامه وی با بیان اینکه باید روستا های فعال و نمازی داشته باشیم اظهار کرد: اگر مساجد ما در روستا ها فعال شود و نماز در آن شکل بگیرد ناهنجاری ها و مشکلات در آن روستا کم می شود .
حسنی حلم ضمن اشاره به آئین نامه و شرح وظایف شورای اقامه نماز روستاها تشریح کرد:ساختار و شرح وظایف تدوین شده به تمام فرمانداری ها ابلاغ شده است و باید پیگیری های لازم صورت گیرد و برنامه ها بر اساس شرح وظایف انجام شود.
حمزه امرایی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار همدان،بر اهمیت ترویج فرهنگ نماز در روستاها تأکید کرد و خواستار اجرای برنامههای توسعهای برای تقویت این فرهنگ شد.
وی با اشاره به نقش کلیدی نماز در تقویت معنویت و انسجام اجتماعی، گفت: اقامه نماز در مناطق روستایی نه تنها بعد دینی و عبادی دارد، بلکه به همبستگی و آرامش اجتماعی کمک میکند. بنابراین، لازم است که شوراهای اقامه نماز در تمامی بخشها فعال شده و برنامهریزیهای لازم برای بهبود این فضا انجام شود.
امرایی ضمن قدردانی از مسئولان محلی، فرمانداران و بخشداران، افزود: فرمانداریها موظفاند تا ۱۴ اسفند گزارش نهایی تکمیل فرمهای شوراهای نماز را ارائه دهند و این موضوع یک وظیفه مهم است و در صورت اهمال، تذکر داده خواهد شد.
وی همچنین به کمبود روحانی در برخی روستاها اشاره کرد و گفت: جمعآوری اطلاعات از تعداد روستاهای فاقد روحانی در دستور کار قرار دارد تا برای رفع این کمبود برنامهریزی شود.
معاون استاندار تأکید کرد که ترویج فرهنگ نماز در روستاها نیازمند همکاری همه دستگاههای مرتبط است و استانداری در تلاش است با اجرای این برنامه، بستر مناسبی برای توسعه معنوی و فرهنگی در مناطق مختلف استان فراهم کند.
لازم به ذکر است در این جلسه معاونین سیاسی و امنیتی فرمانداری شهرستان های همدان گزارشاتی از اقدامات انجام شده ارائه دادند و انتقادات و پیشنهادات خود را نسبت به این طرح بیان کردند و همچنین مصوب گردید اطلاعات اعضای شورای اقامه نماز روستا ها در طی مدت دو هفته به استانداری اعلام شود.