به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان ایلام، نشست تخصصی مادران با موضوع شیوههای دعوت فرزندان به نماز با حضور امام جمعه شهرستان بدره در روز دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ماه برگزار شد .
حجت الاسلام و المسلمین دانیاری امام جمعه شهرستان بدره در ابتدای این نشست گفت: با توجه به دغدغه والدین و به ویژه مادران در خصوص مباحث تربیتی فرزندانشان نشستهای تخصصی مادران برگزار میشود. یکی از این دغدغه ها که مادران نیز به شکلهای مختلف مطرح میکنند در خصوص بحث نماز است. اینکه مطرح میکنند فرزندمان سخت به سمت نماز میآید، فرزندم برای نماز صبح بیدار نمیشود و یا فرزندم برای مدتی نماز میخواند اما دیگر نماز نمیخواند و سؤالات و دغدغههای دیگر موجب شد در این نشست به بحث نماز بپردازیم.
وی خاطر نشان کرد: نقش اصلی مادران مذهبی در ترغیب فرزندان به نماز است. از آنجایی که روح پرستش از همان ابتدای خلقت انسان در نهاد او جای گرفت، انسان همواره به دنبال پناهگاه مطمئنی بود تا بتواند به معبود خویش دست یابد تا اینکه روح او خدا را جستجو کرد و در حال نماز خواندن، پی به خدا برد. نماز یک نیاز فطری و نیروی جاذبهای است که در جسم و روح انسانها نسبت به خالق هستی است. خانه، اولین مدرسۀ تربیت اخلاقی و دینی است و فرزندان به تدریج بر اساس مشاهدات روزمره، پایههای اخلاقی خود را پیریزی میکند.
امام جمعه بدره در ادامه اظهار کرد: در محیط خانه کودک تعالیم خوب و بد را فراگرفته و زیربنای اخلاقی او شکل می گیرد. از آنجا که مادر به مناسبت دائمی بودن روابطش با فرزندان، مهرورزی و محبت بیشتر به آنان، رفع نیاز آنها و… بیشتر از پدر میتواند در فرزندان مؤثر باشد. بنابراین مادر می تواند از راههای بیشتری فرزندان خود را به نماز که یکی از مهمترین مسائل تربیتی دینی مذهبی است ترغیب نماید و از راههایی همچون الگو بودن، نمازخواندن در حضور فرزندان، تعظیم و تکریم نماز، فضاسازی معنوی و جاذبههای ظاهری و… میتواند تاثیرگذار باشد.
حجت الاسلام دانیاری با اشاره به این که بارزترین مصادیق عبادت و نوع بندگی، نماز است گفت : نماز یک نیاز فطری و نیروی جاذبهای است که در جسم و روح انسانها نسبت به خالق هستی است. خانواده، مهم ترین واحد اجتماعی است که نقشی اساسی در تربیت مذهبی فرزندان ایفا میکند و از عوامل مؤثر و مهم رشد و تعالی و رفتار و منش و اعتقادات و روان آینده او نیز محسوب میگردد.
وی افزود: آیات و سیره عملی و احادیث پیشوایان معصوم(ع) نیز نشان دهنده توجه ویژه مکتب تربیتی اسلام به این اصل مهم است. با بررسی آنها مشخص میگردد که در دین مبین اسلام تا چه اندازه به امر تربیت و نماز مورد توجه قرار بوده است. لذا در این نوشتار، سعی می شود پس از بیان پاسخ نیاز فطری توسط نماز و تاثیر نماز خواندن و نقش مادر در خانواده و در تربیت مذهبی فرزندان، راههای جذب فرزندان در ترغیب نماز بیان شود.