اخبارایلام

حضور مدیر ستاد اقامه نماز استان ایلام در برنامه زنده تلویزیونی روژنا

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان ایلام، فیض اله رضایتی مدیر ستاد اقامه نماز صبح روز دوشنبه سی‌ام مردادماه همزمان با سالروز جهانی مسجد، با حضور در صدا و سیمای مرکز ایلام در برنامه تلویزیونی روژنا شبکه استانی سیمای مرکز ایلام شرکت کرد.

رضایتی در ابتدای این برنامه به معرفی سالروز جهانی مسجد پرداخت و گفت: امروز ۳۰ مرداد روز جهانی مساجد می‌باشد. سابقه تاریخی مسجد برمی‌گردد به سال ۱۹۶۹ که رژیم صهیونیستی به مسجد الاقصی حمله و آنجا را به آتش کشید. سازمان کنفرانس اسلامی در مقابل این تهاجم،  این روز را روز  جهانی مسجد اعلام نمود.

وی افزود: مسجد در دین اسلام یکی از پایگاه‌های عظیم می‌باشد. حضرت پیامبر اکرم(ص) در هجرت خود از مکه به مدینه در محل قبا که چند روزی بیشتر در آنجا نبودند اولین مسجد و پس از آن در یثرب دومین مسجد را بنا نمود. یعنی مسجد یک پشتوانه‌ای عظیم است. درست است که محل عبادت خداوند است اما یک رویکرد فرهنگی و اجتماعی می باشد. خیلی از مشکلات ما در همین مساجد حل می‌شوند . فارغ از دیدی که ادیان دیگر در مورد اینکه معبد و کلیسا فقط محل عبادت می باشد اما مساجد با وجود چهارچوب‌های عبادی خود، کارکردهای اجتماعی بسیار بیشتری در جامعه دارد که ما باید بتوانیم این کارکردها را به عنوان مرجعی برای رسیدگی به تمام مشکلات محله، منطقه و شهر خود را تقویت کنیم. انشالله بتوانیم این روز و دهه را گرامی بداریم.

مدیر ستاد اقامه نماز اتسان در ادامه به معرفی دهه فرهنگی ترویج معارف نماز و مسجد پرداخت و اشاره کرد: دهه فرهنگی ترویج معارف نماز و مسجد از ۲۱ مرداد که سالروز تشکیل ستاد اقامه نماز تا ۳۰ مرداد که روز جهانی مسجد می باشد که ما برنامه‌های مختلفی در این داشته‌ایم که بیشتر آنها حول محورهای اربعین بوده است. ما با توجه به اینکه میزبان زائرین اربعین حسینی هستیم سعی کردیم که محوریت با بحث اربعین باشد. آماده سازی مساجد، نمازخانه‌های بین راهی در دستور کار بوده و تلاش بر این است که در کنار اینکه آرامش جسمانی زائرین را فراهم کنیم، بستری نیز برای آرامش روحانی آنها ایجاد نماییم. در این راستا جایگاه مناسبی برای اقامه نماز و نماز جماعت در چادرهای نماز و در مساجد و نمازخانه های بین‌راهی پیش بینی خواهیم کرد.

این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه ستاد اقامه نماز به عنوان یک نهاد فرهنگی در حوزه برنامه‌های آموزش جوانان و نوجوان نیز فعالیت می‌کند، در سایر ایام به غیر از اربعین چه فعالیت‌هایی را برای این قشر در حوزه نماز مساجد در نظر گرفته است گفت: با توجه به اینکه ۱۶ نهاد در مسجد دخالت می‌کند، ما در تا پای مسجد همراه هستیم اما در داخل مسجد دخالتی نداریم. درحال حاضر سند ملی مسجد در شورای انقلاب فرهنگی دارد تدوین می‌شود تا مساجد ما مدیریت منسجمی داشته باشند. چون ۱۶ نهاد در اداره مسجد دخالت دارند باعث شده است که انسجام لازم در ارائه برنامه های مناسب وجود نداشته باشد. هم و غم ما این است که روحانی جوان اصلاح‌گری که بتواند تحول ایجاد کند در مسجد حضور داشته باشد. برنامه ما این است جوان‌های ما بتوانند در هیئت امنای مسجد حضور داشته باشند. اگر سند ملی مسجد تدوین شود تمام دغدغه‌هایی که در ذهن عزیزان هست پیش‌بینی و رفع شده است.  ان شالله بعد تدوین در مجلس و دولت بتوانیم بعد سال ها مسجد را با مدیریت منسجم ببینیم.

رضایتی افزود: واقعیت این است که ما از تمام توان و ظرفیت مساجد استفاده نمی‌کنیم. مسجد یک پایگاه و مرکز فرهنگی می‌باشد. چرا باید مساجد صرفاً به محل عزا تبدیل شود؟ چرا برنامه‌های شاد مفرح ائم از برنامه‌های ورزشی و فرهنگی و کتابخوانه‌ای برای جوانان در مسجد برگزار نشود که باعث جذب جوانان و نوجوانان باشد؟ متاسفانه الان رویکرد مسجد متناسب با ساحت مقدس مسجد نیست. مساجد ده دقیقه قبل از اذان بازگشایی می‌شوند و پس از نماز تعطیل می‌گردند. یعنی ما باید به فعالیت نیم ساعته مسجد که پایگاه اسلام است راضی شویم؟ اگر مسجد در محله‌ها و شهرهای ما فعال شود خیلی از مشکلاتی که امروزه در سطح جامعه می‌بینیم حل می‌شود. هدف ستاد اقامه نماز نیز این است که از این برنامه‌ها پشتیبانی کند.

رضایتی در خصوص وضعیت نمازخانه‌ها و مساجئ بین راهی استان در ایام اربعین گفت: یکی از پایگاه های مهم برای زائرین در ایام اربعین حسینی مساجد می‌باشد. حقیقتاً خیلی از مساجد ما آمادگی لازم را برای پذیرایی از زائر ندارند. خواهش من از مسئولین این است که هرچه سریعتر بسترهای مناسب از جمله وضعیت آب و سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی مورد بررسی و رفع نقص قرار گیرند.

مدیر ستاد اقامه نماز استان خاطرنشان کرد: الان تمامی شهرستان‌هایی که در مسیر زائرین اربعین حسینی هستند با تاکید نماینده مقام معظم رهبری در استان آمادگی لازم را جهت پذیرش زائر دارند و بستر فراهم شده است. ما حدود ۴۵ نمازخانه و مسجد بین راهی داریم که به روز رصد می‌شوند و سعی ما این است که در اوج آمادگی لازم برای پذیرایی از زائرین محترم قرار بگیرد چون تاکید بر این شده است که نمازهای سه گانه‌ در  تمامی مساجد و نمازخانه‌های بین راهی به صورت جماعت اقامه شود.

رضایتی در پایان اشاره کرد: ما سعی کرده‌ایم که تمامی بسترها را آماده کنیم و ان شالله بتوانیم در این بعد شایستگی استان را به دیگران معرفی کنیم و میزبان خوبی برا مهمان های امام حسین(ع) باشیم. اما امکانات جواب گوی همه نیاز ها نمی باشد ما در بعد مسجد در سطح کشور استان دومین استان محرم می‌باشیم. یعنی درحال حاضر ۴۵۰ مسجد داریم که باید طبق نیازی که داریم  ۶۰۰ مسجد داشته باشیم. من خواهشی که از خیرین مسجد ساز دارم این است که توجه ویژه به مساجد داشته‌ باشند و  مخصوصاً به مساجد روستایی که نیازمند کمک حداقلی هستند توجه خاصی بشود. ما می‌توانیم با ظرفیت خیرین و مردم استان و با کمترین هزینه یک روستا را صاحب مسجد کنیم.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا