اجلاس استانی نماز در زاهدان برگزار شد
به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان سیستان و بلوچستان، در روز چهارشنبه بیست و سوم اسفندماه، اجلاس استانی نماز و تقدیر از دستگاه های برتر در حوزه نماز، با حضور معاون توسعه مدیریت و منابع و معاونین استاندار، فرمانداران و دبیران ستادهای اقامه نماز شهرستانها بصورت ویدیو کنفرانس، مدیر ستاد اقامه نماز استان و مدیران،رؤسا و دبیران و رابطین دستگاه های اجرایی استان در سالن جلسات ولایت استانداری برگزار شد.
محمد سنجرانی، مدیر ستاد اقامه نماز استان در این مراسم با بیان اینکه ترویج نماز راهی برای مقابله با ناهنجاریهای اجتماعی است، خاطرنشان کرد: سیستان و بلوچستان یکی از استانهای شاخص در اشاعه فرهنگ نماز در جامعه است.
وی اظهار کرد: در سال جاری ۸۰ دستگاه اجرایی، که بالای ۱۰ نفر پرسنل داشته و در آن نماز جماعت برپا میشود، مشمول طرح ارزیابی شدند و ۸۰ نفر نیز بهعنوان دبیر اقامه نماز دستگاه با ستاد اقامه نماز در ارتباط بودند. در طول سال، جلسات توجیهی متعددی با حضور دبیران برگزار شد.
مدیر ستاد اقامه نماز استان با بیان اینکه طی یک سال فرآیند ارزیابی و نظارت در سال ۱۴۰۱ با پیگیری اعضای هیأت نظارت استان انجام شده است: علاوه بر ارزیابی ستاد، فرآیند «خود ارزیابی» نیز توسط ادارات صورت میگیرد و سپس نمرهای که دستگاهها به خود داده است، توسط ۷ نفر ناظر ستاد مورد بررسی قرار می گیرد و مجدد ابلاغ میشود.
در ادامه سنجرانی مدیر ستاد اقامه نماز استان گزارشی از عملکرد برنامه های فرهنگی و آموزشی و نظارت و ارزیابی سال ۱۴۰۱ ستاد اقامه نماز استان را برای حاضرین در جلسه ارائه کرد.
سنجرانی گفت: تعداد ۱۸ برنامه فرهنگی و آموزشی در طول سال انجام شد که بیش از ۳۲۰۰۰ نفر در اقشار و لایه های مختلف جامعه در استان در حوزه نماز آموزش دیدند.
وی برای ایجاد همفکری و رفع موانع نماز خانه ها و مساجد بین راهی گزارشی از بازدیدهای میدانی انجام شده از سکوها و مساجد بین راهی در سال ۱۴۰۲ ارائه و همچنین پیرامون ارزیابی عملکرد دستگاه ها در سال ۱۴۰۱ نیز توضیحاتی را بیان کرد .
مدیر ستاد اقامه نماز استان در پایان از اهتمام و همیاری و عملکرد مطلوب مدیران و دبیران اقامه نماز دستگاهها در اجرای برنامه های ابلاغی توسعه و ترویج فرهنگ نماز در سال ۱۴۰۲ تقدیر و تشکر و بیان کرد: هنوز با توجه به اینکه برنامه های شاخص و تاثیر گذاری در حوزه نماز و مهدویت در استان برگزار شده نتوانسته ایم حق این فریضه مهم را ادا کنیم
در ادامه علوی کارشناس برنامه ریزی،پیگیری،نظارت و ارزیابی ستاد اقامه نماز استان ضمن تقدیر و تشکر از حضور مدیران ،دبیران و فرمانداران و دبیران اقامه نماز شهرستانها در جلسه، حلول ماه رمضان را به حضار تبریک گفتند و سپس بیانیه هیأت داوران پیرامون عملکرد اقامه نماز سال ۱۴۰۱ دستگاههای اجرائی استان سیستان و بلوچستان را در جلسه قرائت نمودند
سپس ارجمندی معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه درقرآن کریم خداوند تاکید زیادی بر نماز کرده است، افزود: نماز باعث رستگاری انسان است.
ارجمندی با بیان اینکه مشکلات امروز ناشی از ضایع کردن نماز است، گفت: نماز باعث پیشگیری از آسیب های اجتماعی می شود به شرط اینکه علاوه بر اقامه کردن آن معنا و مفهوم آنرا درک کنیم.
وی خاطر نشان کرد: مهمترین وظیفه و رسالت مدیران ادارات و سازمان های دولتی برپایی نماز به صورت جماعت است.
معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار تاکید کرد: مدیران علاوه بر تشویق کارمندان زیرمجموعه به اقامه نماز، خودشان نیز باید در نماز جماعت شرکت کنند زیرا شرکت مدیر اداره در نماز جماعت تاثیر فراوانی بر تشویق کارکنان و کارمندان دارد.
ارجمندی گفت: مدیران ادارات و دستگاه های دولتی باید دلایل حضور نیافتن کارکنان خود در اقامه نماز جماعت را بررسی و مشکلات موجود در این زمینه را برطرف کنند.
ارجمندی هدف از برگزاری اجلاس های نماز در استانها را باز نگه داشتن پرونده نماز دانست و عنوان کرد: باید مشکلات و نقطه ضعف های شرکت نکردن تمامی کارکنان در نماز جماعت بررسی شود.
وی ادامه داد: در مدارس نیز باید بررسی شود که آمار شرکت کنندگان در نماز جماعت در مقایسه با سال قبل در چه وضعیتی قرار دارد.
وی خاطر نشان کرد: اساتید، مبلغان، روحانیون و معلمان باید تلاش کنند تا چگونگی اقامه نماز را در جامعه تبیین کنند.
گفتنی است در پایان این مراسم، ۴۲ دستگاه برتر در حوزه ترویج فرهنگ اقامه نماز معرفی و تجلیل شدند.